Испания е регистрирала още 832 починали от новия коронавирус за

...
Испания е регистрирала още 832 починали от новия коронавирус за
Коментари Харесай

Черен рекорд за Испания: 832 жертви на Covid-19 за денонощие

Испания е записала още 832 умряли от новия ковид за последните 24 часа, като с това общият брой на жертвите от началото на епидемията в страната към този момент е 5690 души, оповестява испанското здравно министерство, представено от BBC.
Това е рекорден брой жертви за едно денонощие в Испания от началото на епидемията. Вчера бяха регистрирани 769 умряли за 24 часа.
За последното денонощие са регистрирани 8 189 новозаразени с ковид. С това общият брой на инфектираните в страната към този момент е 72 248 души. Само за 4 дни - от 24 март до през днешния ден - случаите на ковид в страната се удвоиха.
Има и положителни вести – нови 2928 души са оздравели от Covid-19, с което оздравелите от ковид в страната стават 12 285.
Испания е на второ място в света по брой на жертвите на COVID-19 след Италия и на четвърто място по брой на инфектирани след Съединени американски щати, Италия и Китай.
Самолет, пренасящ 1,2 млн. маски за лице, кацна в Мадрид в събота сутринта. Военен аероплан излетя от Сарагоса към Шанхай, където ще вземе пратка с здравно съоръжение, съобщи в. El Pais.
Властите удължиха изключителното състояние в страната до 12 април. Има съществени ограничавания за придвижване на хора, а множеството магазини и предприятия са затворени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР