Испания е регистрирала още 832 починали от новия коронавирус (COVID-19)

...
Испания е регистрирала още 832 починали от новия коронавирус (COVID-19)
Коментари Харесай

Испания също с рекорд: Още 832 починали от коронавируса за денонощие

Испания е записала още 832 умряли от новия ковид (COVID-19) за последните 24 часа, като с това общият брой на жертвите от началото на епидемията в страната към този момент е 5 690 души, оповестява испанското здравно министерство, представени от международните информационни организации.

Това е рекорден брой жертви за едно денонощие в Испания от началото на епидемията. Вчера бяха регистрирани 769 умряли за 24 часа.

За последното денонощие също по този начин са регистрирани 8 189 новозаразени с ковид. С това общият брой на инфектираните в страната към този момент е 72 248 души.

Испания е на второ място в света по брой на жертвите на COVID-19 след Италия и на четвърто място по брой на инфектирани след Съединени американски щати, Италия и Китай.

Испанското държавно управление не изключи налагането на по-строг надзор, а националната обсада, оповестена преди две седмици, към този момент беше удължена до 11 април.

По-рано тази седмица външният министър на Испания Аранча Гонсалес Лая съобщи: " Направихме това, което се изискваше във всеки миг и ще продължим по този път. " /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР