Испания е разположена в Югозападна Европа и се намира на

...
Испания е разположена в Югозападна Европа и се намира на
Коментари Харесай

10 от най-красивите крайбрежни градове в Испания

Испания е ситуирана в Югозападна Европа и се намира на Иберийския полуостров дружно с Португалия, Гибралтар и Андора.

Слънчева Испания разполага с прелестни места за плажна почивка. Привлича хиляди туристи с километричните си красиви крайбрежия, живописни острови, уединени кътчета и запаметяващи се пейзажи.

Испания е богата на храна, просвета, разнообразни хора, красиви места, превъзходни плажове и китни морски градчета. Много слънце, доста благополучие и доста обич ви чака там!

Ако обаче се колебаете кое място да посетите в Испания, по-долу ще откриете информация за 10 от най-красивите испански крайбрежни градове.

1. Ситгес/Ситжес

Намира се на 35 км от Барселона. Известен е с филмовия фестивал, който се организира от 1968 година Испанското градче е известна дестинация със своите плажове, нощен живот и исторически забележителности. Хората от покрайнината го посещават даже единствено за един обяд.

2. Аликанте

 10 от най-красивите крайбрежни градове в Испания

Разположен е на брега на Средиземно море в югоизточната част на Испания. Известен е със средновековния палат Санта Барбара, който разкрива възхитителни панорамни гледки към града и морето. В Аликанте се намират базиликата Санта Мария и катедралата Сан Николас де Бари.

3. Кудилеро

Кудилеро е община в Княжество Астурия. Градчето е известно с туризма и риболовната си промишленост. Къщите са красиво украсени и ситуирани на стръмни хълмове. Забележителности са римска черква от XIII век и фар Cudillero, който предлага панорама към крайбрежието на Астурия.

4. Валенсия

 10 от най-красивите крайбрежни градове в Испания

Това е третият по величина град в Испания. Намира се на брега на река Турия. Валенсия предлага вкусна храна, красива архитектура, фестивали и страховит климат. Повечето от впечатляващите забележителности се намират в центъра на града: Градините Турия, Катедралата на Валенсия, Копринената борса и други.

5. Солер

Намира се на североизточното крайбрежие на остров Майорка. От Солер до столицата Палма може да се стигне с трен, който минава през портокалови и лимонови овощни градини. Солер е прочут с градския си площад, църквата, кафенетата и приказния планински декор. Пристанището е с полукръгло крайбрежие, а околните заведения всеки ден оферират риба, направена по загадка рецепта.

6. Малага

 10 от най-красивите крайбрежни градове в Испания

Градът се намира в Южна Испания, самостоятелна област Андалусия. Известен е с театъра Сервантес, руини от римски спектакъл, ботаническа градина, дворци, катедрала и археологически музей. Малага е огромно пристанище на Средиземно море.

7. Кадакес

Североизточна Испания, част от провинция Жирона. Разположен е в крайбрежната равнина на Средиземно море. Селището е морско пристанище. Там се е намирало първото студио на Салвадор Дали.

8. Марбея

 10 от най-красивите крайбрежни градове в Испания

Курортният град се намира в Андалусия, на брега на Средиземно море, под връх Ла Конча. Марбея е дестинация, посещавана от богати и известни хора. Любимо място е за туристи от Англия, Ирландия и Германия. Лятото в Марбея продължава и през октомври. Счита се, че преди време в градчето е била съсредоточена мафията.

9. Бенидорм

Разположен е на Средиземно море и принадлежи към самостоятелна област Валенсия. Бенидорм е един от най-големите туристически центрове. Известен е с нощния си живот, безплатните кабаре представления, високите хотели и блокове с ваканционни жилища.

10. Барселона

 10 от най-красивите крайбрежни градове в Испания

Барселона е вторият по величина град в Испания. Столица е на самостоятелна област Каталуния. Градът е значимо пристанище. Барселона е известна с белите си плажове и архитектурата, в която се съчетават остаряло и съвременно.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР