Испания е под блокада от 14 март. Но за разлика

...
Испания е под блокада от 14 март. Но за разлика
Коментари Харесай

Кметът на Барселона към правителството: Освободете нашите деца

Испания е под обсада от 14 март . Но за разлика от други европейски страни, в Испания децата не се позволяват на открито по никакъв мотив. Кметът на Барселона Ада Колау прикани държавното управление да " освободи нашите деца ", оповестява БиБиСи.

В обява във Facebook разяснява коментира, че сходно на доста родители се тормози за " психическото и прочувствено здраве на децата си ".

" Омръзна ни да ни споделят, че сме бойци и това е война, вместо да приказваме по какъв начин да се грижим за живота си и един за различен ", написа тя.

Извънредното състояние в Испания е удължено най-малко до 26 април . Последните данни от страната демонстрират, че общата смъртност е повишена до 19 130, като 551 са регистрирани през последните 24 часа спрямо 523 през вчерашния ден. Страната оповестява за 182 816 доказани случаи на ковид.
 Увеличение на умрелите от ковид в Испания
Увеличение на умрелите от ковид в Испания

182 816 са инфектираните, а 74 797 са се възстановили

Кметът на Барселона прикани за преустановяване на строгите ограничения в Испания , които попречват децата да излизат.

Испания - която има най-вече доказани случаи в Европа - е единствената страна на континента, където децата въобще не могат да напущат дома си .

Премиерът Педро Санчес разгласи обсада в цялата страна на 14 март, макар че служащите в строителството, производството и някои други действия имат позволени да се върнат на работа тази седмица .

Правилата за децата се разграничават доста в обособените страни , като учебните заведения и детските градини към този момент се откриват още веднъж в Дания от сряда.

Макар че разпространяването на инфекции наподобява понижава в огромна част от Европа, континентът е записал стотици хиляди инфектирани.

Един от главните центрове на испанската зараза е в региона на Каталуния, чиято столица е Барселона .

Ханс Клуге, европейският шеф на Световната здравна организация, сподели в четвъртък, до момента в който в Европа има " оптимистични признаци ", идващите няколко седмици ще бъдат " сериозни ".

Кметът Колау е първата жена, която зае позицията в Барселона .

" Седмица след седмица те се бият повече между тях всеки ден, имат пристъпи на горест, яд ", разяснява тя за децата и добави, " в случай че възрастните могат да излязат да разхождат кучето... за какво децата ни би трябвало да чакат . "

Според нея, децата би трябвало да могат да излизат в зоната към домовете си , както и в други страни, " в сходство със препоръките на здравните специалисти ".
 Брюксел предизвести: Отмяната на блокадите ще докара до растеж на инфектираните
Брюксел предизвести: Отмяната на блокадите ще докара до растеж на инфектираните

Всичко трябвало да става последователно и предпазливо
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР