Испания е най-здравословната страна в света, Япония е първа на

...
Испания е най-здравословната страна в света, Япония е първа на
Коментари Харесай

Испания, най-здравословната страна в света

Испания е най-здравословната страна в света, Япония е първа на азиатския континент, Канада - в Америка, съгласно Глобалния здравен показател на Bloomberg, който обхваща 169 страни.  6 европейски страни попадат в Топ 10, само че измежду тях не е България. Страната ни е отвън първите петдесет.

От 2017-а до 2019 г. Испания се изкачва с пет места и измества Италия от върха. Сега Италия е втора, а след нея е Исландия, която също слиза с място за посочения интервал в показателя, който се сформира на база фактори, допринасящи за общото здраве на популацията, като дълготрайност на живота, тютюнопушене, затлъстяване, достъп до чиста вода, хигиенични условия.

Първото място на Испания не е изненадващо. Страната има най-висока предстояща дълготрайност на живота измежду страните от Европейски Съюз, а в международен мащаб я следват Япония и Швейцария, демонстрират данни на Организация на обединените нации. Прогнозата Института за премерване и оценка на здравето на Вашингтонския университет сочи, че до 2040 година междинната дълготрайност на живота в Испания ще е близо 86 години.

Индексът на Bloomberg акцентира огромния позитивен принос на испанската здравна система и испанските хранителни привички.

Топ 20

1. Испания

2. Италия

3. Исландия

4. Япония

5. Швейцария

6. Швеция

7. Австралия

8. Сингапур

9. Норвегия

10. Израел

11. Люксембург

12. Франция

13. Австрия

14. Финландия

15. Холандия

16. Канада

17. Южна Корея

18. Нова Зеландия

19. Англия

20. Ирландия

Тази година от Топ 20 изпадат Кипър (№21) и Германия, чийто спад със 7 места до №23 е еднакъв единствено на този в Бруней и Ливан, чийто спад с по 7 позиции ги води надлежно на 44-о и 39-о място. По-сериозно е единствено утежняването при Македония, която е с 12 места обратно, под №56 през 2019 година

Освен испанското показване с сензитивен растеж могат да се похвалят Южна Корея (+7 позиции до №17 в света), Албания (+7 позиции до №43), Естония (+6 позиции до №32). С по 4 места се изкачват Англия, Хърватия (№31), Бахрейн (№36), Унгария (№48).
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР