Испания е изправена утре пред предсрочни парламентарни избори с непредвидим

...
Испания е изправена утре пред предсрочни парламентарни избори с непредвидим
Коментари Харесай

Преди предсрочните парламентарни избори в Испания

Испания е изправена на следващия ден пред предварителни парламентарни избори с непредвидим резултат. Миналата вечер бяха заключителните манифестации на главните партии, които се борят за властта. Според прогнозите, нито една няма късмет да завоюва болшинство и при всички случаи идващото ръководство на страната ще е съдружно.

Испанците имат единствено още 24 часа да решат кого да поддържат. В разпокъсания политически пейзаж, опциите за обединения са две - лява и дясна. Едната - към социалистите, другата - към Народната партия. Но основна ще е ролята на дяноцентристката Суидаданос, на крайнолявата Подемос, както и позициите на крайнодясната партия Вокс, изгряла преди месеци на политическата сцена.

Премиерът - социалист Педро Санчес води съгласно прогнозите, с едвам 30 на 100 от гласовете. Той предизвести за опасността от крайнодесните и напочни, че в Съединените щати никой не е очаквал победа на Доналд Тръмп, а в Бразилия - на Жаир Болсонаро.

Педро Санчес, водач на социалистическата партия: " Страната заслужава да обърне страницата от последните седем години и да огледа в бъдещето с вяра и вдъхновение - тъкмо това предлагаме ние. "
Лидерът на Народната партия заложи на посланието за единството на Испания.

Пабло Касадо, водач на Народната партия: " На тези избори залогът е самото битие на Испания. Единството, обезпечено от нас пет века, конституционната естетика, поддържана последните 40 години и бъдещето на децата ни. "
От дясноцентристката партия Суидаданос дават обещание да влязат в идващото държавно управление в двореца Монклоа в Мадрид.

Алберт Ривера, водач на партията " Суидаданос ": " Вотът има двойна тежест. Защото с един избор вие можете да изритате Санчес и да поставите Суидадонс в двореца Монклоа. "
Лидерът на крайнодясната Вокс насочи антиевропейски апели към гласоподавателите на последния протест.
Сантяго Абаскал, водач на партията Вокс: " Няма да приспособяваме метода си на живот в сгода на идващите от чужбина, тъй като имаме велика просвета, горди сме със западната цивилизация и не сме подготвени да я оставим да изчезне в мултукултуализма, на който ни осъждат с всеобщата миграция на бюрократите - глобалисти в Брюксел. "
Лидерът на Подемос Пабло Иглесиас даде обещание да пази публичния бранш, държавните компании, опазването на здравето и пенсионната система и посочи като съществена полезност патриотизма.

Кампанията в страната, която е четвъртата стопанска система в еврозоната, беше отдадена най- към този момент на въпроси, свързани с националната еднаквост и придвижването за самостоятелност на Каталуния. Икономиката остана обратно и настрана от най-горещите диспути.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР