Испания е готова да помогне на своя натовски съюзник България,

...
Испания е готова да помогне на своя натовски съюзник България,
Коментари Харесай

Испания изпраща бойни изтребители в България 


Испания е подготвена да помогне на своя натовски съдружник България, изпращайки бойни изтребители в страната. Това оповестиха испанските медии, цитирайки испанския министър на защитата Маргарита Роблес, написа обстоятелства. бг.

Испания се ангажира с дипломатически канали за разрешаване на рецесията сред Русия и Украйна, само че със съзнанието, че е „ сериозен съдружник “ на НАТО, заради което е подготвена да взе участие във всяко разрастване, осъществявано от Алианса. Сред тях е въздушното разполагане, което НАТО най-вероятно ще се съгласи да приложи в България. Подобна помощ Испания оказа на Латвия, разполагайки там изтребители и стотици бойци. Това няма да бъде единственият принос към интервенциите на НАТО за гарантиране на целостта на Украйна, застрашена от Русия, която активизира хиляди бойци по границата, в опит да накара Киев да се откаже от участието в НАТО. Предвидено е Испания да се ангажира и с изпращането на бойни кораби в Средиземно море.

Министърът на защитата на Испания акцентира, че “позицията на Испания, както и на НАТО като цяло, е отговорът да бъде изкусен и да има деескалация”. Тя обаче даде да се разбере, че „ позицията на всички страни от НАТО е ясна и това е, че Русия „ не може да споделя на нито една страна какво да прави “. През последните седмици Русия коства десетки хиляди свои бойци покрай Украйна в опит да изнуди западните страни за несъгласие за участието на Украйна в Алианса.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън предизвести, че неговата страна и съдружниците ѝ ще отговорят бързо и сурово на вероятно изпращане на съветски военни сили в Украйна, съобщи AP. Водещи американски и европейски дипломати се пробват да показват обединен фронт против Русия поради терзанията, че Москва може да приготвя инвазия на Украйна. Около 100 000 съветски военни са струпани наоколо до границата сред двете страни и през вчерашния ден Байдън съобщи, че съгласно него Москва ще извърши инвазия. Той предизвести съветския президент Владимир Путин, че следователно страната му ще заплати “тежка цена” в изгубени животи и евентуално изключване от световната банкова система.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР