Испания е една от страните, която е най-засегната от разпространението

...
Испания е една от страните, която е най-засегната от разпространението
Коментари Харесай

В Испания обсъждат възможен сценарий без подновяване на Ла Лига

Испания е една от страните, която е най-засегната от разпространяването на ковид. Футболът бе замразен за интервал от две седмици, само че от ден на ден информации се появяват, че той може да не бъде възобновен в този период.

Изправени пред този сюжет, въпреки всичко нищо не е решено, само че в Испания стартират да преглеждат разнообразни разновидности за завършек на шампионата.

Във краткотрайното класиране Барселона е водач в Ла Лига и те ще завоюват шампионската купа с две точки преднина пред втория Реал Мадрид. Това ще бъде първа купа в професионалната кариера на Кике Сетиен и 11-а за Лео Меси. По този метод каталунците ще са спечелили последните три трофеи от Ла Лига. Местата даващи право на присъединяване в Шампионската лига ще бъдат заети от Севиля и Реал Сосиедад. За баския отбор това ще бъде първо присъединяване в най-комерсиалния европейски клубен шампионат за първи път от 10 години – през 2010 година отпаднаха от груповата фаза.

Големият губещ от това ще бъде Атлетико Мадрид. Воденият от Диего Симеоне отбор в профил миналогодишния притежател на Шампионската лига през тази седмица Ливърпул, само че няма да вземе квота за шампионата при настоящето класиране. В момента „ дюшакчиите “ са шести и ще играят в Лига Европа. За тази континентална конкуренция ще се класират също Хетафе и Валенсия.

В Испания бе взето решение финалът на Купата на Краля да не се организира, което няма да разреши на Атлетик Билбао да си завоюва право за присъединяване в Лига Европа, в случай че беше победил Реал Сосиедад.

Голямо облекчение ще има за тимовете, които се намират на дъното в Ла Лига. Бъдещето решение планува да няма изпадащи, което значи, че Еспаньол, Леганес и Майорка ще запазят местата си в елита.

Предвижда се от идващия сезон тимовете в Ла Лига да бъдат 22, което ще се случи за първи път от сезон 1996/97. Това значи, че промоция от Сегунда ще си завоюват Кадис и Сарагоса. Но в края на акцията ще изпадат четири тима.

Всичко това в Испания е единствено съмнение от федерацията, което може да докара и до съществени спорове. В идващите дни или до две седмици би трябвало да бъде взето дефинитивно решение.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР