Испания достигна до полуфиналите на световното първенство по баскетбол за

...
Испания достигна до полуфиналите на световното първенство по баскетбол за
Коментари Харесай

Испания секна полската приказка на Световното по баскетбол

Испания доближи до полуфиналите на международното състезание по баскетбол за първи път от 13 години, откакто се наложи над приятната изненада Полша с 90:78 във втория мач от програмата на четвъртфиналите.

В Шанхай испанците срещнаха по-сериозен отпор единствено до почивката, която пристигна при пет точки задатък в тяхна изгода - 46:41.

През второто полувреме играчите на Серджо Скариоло продължиха да преобладават и задатъкът им стана двуцифрен, което им разреши и да затворят срещата без особени усложнения.

Най-полезен в състава на спечелилите бе Рики Рубио с 19 точки. 18 точки прибави Уили Ернангомес, с 16 остана Руди Фернандес, а 14 осъществя Хуанчо Ернангомес. За Полша Ей Джей Слотър вкара 19 точки, до момента в който Адам Вачински приключи с 15.

В полуфиналите Испания ще играе с спечелилия от мача сред Австралия и Чехия в сряда, а нов триумф ще ги приближи на една победа от втора международна купа след тази от 2006 година. За Полша пък следва присъединяване в дуелите за систематизиране на местата от пето до осмо, като идващият противник на отбора ще бъде изгубилият от мача сред австралийци и чехи.

По-рано през днешния ден Аржентина също се класира за полуфиналите след победа с 97:87 над Сърбия./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР