Испания доминира в Европейския футбол в последните 10 години, показва

...
Испания доминира в Европейския футбол в последните 10 години, показва
Коментари Харесай

Испания доминира в европейския футбол в последното десетилетие

Испания господства в Европейския футбол в последните 10 години, демонстрира проучването на УЕФА за шампионатите на националните тимове, които са под нейна закрила. За последните 10 години УЕФА е провела 57 шампионата за мъже, младежи, юноши, дами, девойки, както по футзал за мъже и дами. Общо във всички категории Испания има 20 трофеи, следвана от Германия с 9 и Франция със 7. Испанските тимове имат и най-вече участия на финали: 32. Следват Германия с 16 и Франция с 12. Отново Испания е преди всичко при квалификациите - 46 пъти се е класирала за финали, следвана от Германия с 40 и Англия с 38.

В проучвания интервал са се провели две Европейски шампионати, които са извоювани от Испания и Португалия, а изгубилите финалисти са Франция и Италия. Португалия обаче има и една купа от шампионата Лига на Нациите, който тази година имаше своето първо издание.

На Европейското състезание за младежи (до 21 години) Испания има три трофеи от четири участия на край, а при юношите до 19 години още веднъж Испания е на върха: 4 трофеи от 5 участия на край. При 17-годишните очевидно Холандия е подготвена със идващото си златно потомство, тъй като е спечелила 4 от пет шампионати.

При дамите обаче господства Германия, изключително при девойките старша и младша възраст, а Бундестимът е взел общо 7 трофеи при дамите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР