Испанецът се класира за шестия си финал на , след

...
Испанецът се класира за шестия си финал на , след
Коментари Харесай

Рафа Надал продължи да пише история на Australian Open!

Испанецът се класира за шестия си край на , откакто надигра италианеца Матео Беретини в 3:1 сета – в обособените елементи 6:3, 6:2, 3:6, 6:3 , за два часа и 58 минути игра на " Rod Laver Arena " в Мелбърн!
Испанецът стартира мощно срещата и поведе с 3:0 след ранен пробив във втория гейм. До края на частта той не позволи съмнения и поведе, откакто осъществя четвъртия си сетбол. Вторият сет започва идентично на първия – Матадора бързо пое контрола върху събитията на корта и след ранен задатък от 4:0 гейма, нямаше проблеми да се приближи на сет от неделния край.
В третата част Беретини стартира да намира ударите си и след няколко равностойни гейма дочака своя миг в осмия гейм, когато проби за първи път испанеца в мача и по-късно сервира сполучливо, с цел да понижи изоставането си. Ситуацията се повтори в четвъртия сет, само че с разменени функции – този път Надал изчака своя момент и след брейк в осмия гейм, не сбърка на лично подаване, с цел да влезе за шести път в разногласието за трофея на Australian Open.
" Мисля, че започнах мача ужасно – първите два сета бяха доста положителни отдавна. Матео е доста стабилен и рисков състезател, в третия сет знаех, че той ще рискува повече. Не играх добре на личен сервис при 3-4 в третия сет. След това трябваше да пострадвам и да се боря, това е единственият метод да бъда на мястото, на което се намирам сега. Тази победа значи доста за мен. Финал на Уимбълдън предходната година, полуфинал тук, играе доста добре, харизматичен е и го чака доста положително бъдеще, сигурен съм. Ако би трябвало да бъда почтен, бях сюрпризиран от положението си след мача с Шаповалов, съумях и да упражнявам пълноценно ", стартира Рафа след края на мача.
" Вчера беше ден за усилена работа, тъй като знаех, че ме чака огромно предизвикателство. Обичам повече да играя навън, несъмнено, само че стадионът е необикновен, когато е със затворен покрив. Атмосферата е изключителна. Знаех, че покривът ще бъде затворен, само че преди месец не знаех дали въобще ще бъда тук, тъй че просто се любувам. За мен, всичко е съсредоточено върху Аустрелиън Оупън, необикновен шампионат. Имах малшанса с травми в кариерата ми, бях близо на няколко пъти тук във финала, само че не съм си представял, че ще се боря за купата през 2022 ", приключи Матадора.
Надал ще се бори за втората си купа в Мелбърн след 2009, когато надделя Роджър Федерер в пет сета. Ако завоюва трофея в неделя, той ще стане едвам четвъртият тенисист в историята с най-малко две трофеи на всеки един от четирите шампионата от Големия шлем и първият в историята с 21 трофеи от Шлема – сега той поделя първото място с огромните си противници Федерер и Новак Джокович.
* В спор за купата в неделя той ще играе с спечелилия от втория полуфинал, който опълчва втория в света Данийл Медведев и първата ракета на Гърция Стефанос Циципас и стартира в 10:30 ч. българско време!
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР