Испанецът Рафаел Надал ще пропусне финалите на АТП за пръв

...
Испанецът Рафаел Надал ще пропусне финалите на АТП за пръв
Коментари Харесай

Надал ще пропусне Финалите на АТП за първи път от 2004 година насам

Испанецът Рафаел Надал ще пропусне финалите на АТП за пръв път от 2004 година насам, оповестиха от Асоциацията на тенисистите експерти. 35-годишният Надал към този момент е девети в годишната класация за място на финалния шампионат в Торино с 2985 точки. Той беше преместен от осмото място от италианеца Яник Синер, който има 3015 точки. През август Надал разгласи, че предварително приключва сезона поради травма на крайници.

През 2005 година испанецът се класира за Финалите на АТП, само че не взе участие поради контузия. Надал два пъти е достигал до финала на шампионата (2010 и 2013 година), само че губи надлежно от Роджър Федерер (Швейцария) и Новак Джокович (Сърбия).

Първо място в ранглистата за Торино заема Джокович (8370 точки), втори е Даниил Медведев (Русия) с 6470, следван от Стефанос Циципас (Гърция) с 5695, Александър Зверев (Германия) с 5595, Андрей Рубльов (Русия) с 4210 и Матео Беретини (Италия) с 4090 точки, които са си обезпечили присъединяване в конкуренцията. Седмото място заема Каспер Рууд от Норвегия с 3105 точки. Финалите на АТП ще се състоят от 14 до 21 ноември.

Турнирът се организират от 1970 година и в него вземат участие най-хубавите осем в годишната класация. Най-много трофеи има Роджър Федерер - шест, а настоящ първенец е Даниил Медведев.

35-годишният Надал има 88 трофеи в кариерата си, а сега заема пето място в международната класация. Испанецът е притежател на 20 трофея от Големия шлем, повторен олимпийски първенец и петкратен притежател на Купа "Дейвис ". Надал е един от осемте тенисисти в света, който е печелил най-малко един път всеки от четирите шампионата от Шлема.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР