Испанецът Педро Акоста от отбора на Red Bull KTM Ajo

...
Испанецът Педро Акоста от отбора на Red Bull KTM Ajo
Коментари Харесай

Педро Акоста е новият световен шампион в Moto2

Испанецът Педро Акоста от тима на " Red Bull KTM Ajo " е новият международен първенец в Moto2. Второто място на Гран При на Малайзия, 18-и кръг за сезона от международния шампионат по мотоциклетизъм на писта, беше повече от задоволително, с цел да вземе купата. Състезанието завоюва Фермин Алдегер (Испания, GT Trevisan SpeedUp), който записа трети триумф за сезона и в кариерата си.

Алдегер поведе още първоначално и измина 17-е обиколки за 36:04.3780 минути. Акоста остана втори на 7.128 секунди, а трети се подреди Марко Рамирес (Испания, OnlyFans American Racing) с пасив от 9.558 секунди.

Италианецът Тони Арболино (Kalex) се нуждаеше място в топ три, с цел да остане в борбата за купата, само че приключи на десето място. Той имаше проблеми още във втората обиколка, когато излезе отвън пистата и изпусна предните места в конкуренцията.

Педро Акоста към този момент има 320.5 точки и е неосъществим на върха два кръга преди края на сезона. Арболино е втори с 243.5 точки, а третата позиция заема Джейк Диксън (Великобритания, Inde GASGAS Aspar Team) със 183 точки.

Акоста, който през 2021-а стана международен първенец в Moto3, ще кара в MotoGP през 2024 година, откакто KTM задействаха опцията в контракта му, с цел да го повишат в по-горния клас.

Колин Фейер (Нидерландия, Liqui Moly Husqvarna Intact GP) победи в Moto 3 в Малайзия, откакто измина 15-е обиколки за 33:30.0720 минути и записа първи триумф в кариерата си. Той изпревари с 0.066 секунди своя съотборник Аюми Сасаки (Япония).

Испанецът Хауме Масия (Leopard Racing) финишира трети с пасив от 0.328, само че остава отпред в генералното класиране с 246 точки, следван от Сасаки и Давид Алонсо (Испания GASGAS Aspar Team), които имат надлежно 233 и 205 точки. Катастрофи Алонсо и Даниел Олгадо ги оставиха на 41 точки обратно в борбата за шампионата.

Следващият кръг от Световния шампионат по мотоциклетизъм ще се организира в катар от 17 до 19 номври. До края на сезона остават още две надпревари.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР