Испанецът Пабло Кареньо Буста спечели първа Мастърс титла в кариерата

...
Испанецът Пабло Кареньо Буста спечели първа Мастърс титла в кариерата
Коментари Харесай

Кареньо Буста надви Хуркач за първа Мастърс титла

Испанецът Пабло Кареньо Буста завоюва първа Мастърс купа в кариерата си, откакто победи поляка Хуберт Хуркач с 3-6, 6-3, 6-3 във финала на шампионата в Монреал. 31-годишният Кареньо Буста не бе измежду поставените в схемата, само че направи страхотна седмица, която приключи с най-голямата купа в кариерата му.

" Невероятно възприятие е да си победител в сериите АТП 1000, това е най-големият ми триумф и даже не знам по какъв начин се усещам. Знам, че през цялата седмица работихме крепко, бяхме доста положителни от самото начало ", разяснява испанецът след триумфа. По пътя към трофея Кареньо Буста победи още двама тенисисти от топ 10 - Яник Синер и Матео Беретини.

С този триумф испанецът се изкачи до 14-то място в международната класация, до момента в който Хуркач остава на 10-та позиция.

При дамите Симона Халеп сподели, че ще е измежду фаворитките за купата на Ю Ес Оупън, откакто завоюва трофея в Торонто. Във финала опитната румънка победи Беатрис Хадад Мая от Бразилия с 6-3, 2-6, 6-3. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР