Испанецът Маноло Бланик може да е благодарен на Сексът и

...
Испанецът Маноло Бланик може да е благодарен на Сексът и
Коментари Харесай

Когато Китай не ти позволява да ползваш името си

Испанецът Маноло Бланик може да е признателен на " Сексът и градът " за триумфа си. Обувките му добиха международна известност и паметен статус, с помощта на героинята на сериала Кари Брадшоу.

Въпреки това над 20 години Manolo Blahnik не продават в Китай.

А повода е, че дизайнерът няма право да продава под личното си име, тъй като на локалния пазар към този момент съществува комерсиалната марка Manolo & Blahnik, която създава и продава... първокласни обувки.

След години правосъдни борби на 19 юли от централата на Manolo Blahnik в Лондон оповестиха, че най-сетне са спечелили делото във Върховния национален съд на Китай. Така след 22 години моделите му ще могат да се продават на един от най-големите потребителски пазари в света.

" Това е огромна победа за чичо ми, фамилията ни и екипа ни ", разяснява пред Financial Times Кристина Бланик, която е племенница на Маноло и основен изпълнителен шеф на компанията.

Тя обаче прецизира, че няма " да се засилим с ракета към Китай, а ще вървим натам деликатно " - публично Manolo Blahnik ще стъпят на китайския пазар през 2023 година
 Manolo Blahnik, Birkenstocks и необикновената колаборация сред две именити марки за обувки
Легендарният Manolo Blahnik с необикновена колаборация

Легендарният дизайнер и една сбирка от чехли

От Военновъздушни сили разясняват и повода за толкоз дълго неуредения спор - китайското законодателство следва " правилото на първия " що се отнася до комерсиалните марки. Manolo & Blahnik на китаеца Фанг Юджу е записана през 1999 година, до момента в който истинската компания Manolo Blahnik се пробват да влязат на локалния пазар през 2000 г.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР