Испанецът Карлос Алкарас спечели с 6:4, 6:4 срещу руснака Даниил

...
Испанецът Карлос Алкарас спечели с 6:4, 6:4 срещу руснака Даниил
Коментари Харесай

Карлос Алкарас надигра Даниил Медведев, но и двамата продължават към полуфиналите в Торино

Испанецът Карлос Алкарас завоюва с 6:4, 6:4 против руснака Даниил Медведев в последния мач и за двамата от Червената група на Финалите на АTP в Торино.

Двубоят бе без значение за първенеца от 2020 година Медведев, който към този момент си бе обезпечил класиране за идната фаза, само че за Алкарас успеха бе наложителна. Испанецът, който е номер 2 в международната класация, съумя да я реализира единствено за 81 минути игра и по този начин и двамата не престават към полуфиналите.

В тях Алкарас, като победител в групата, ще срещне втория от зелената група Новак Джокович, до момента в който Медведев, който е първенец за 2019 година, ще срещне спечелилия от Зелената група Яник Синер, който досега е единственият непобеден тенисист в шампионата.

За Алкарас това ще бъде първо присъединяване в топ 4 на Финалите на ATP, а в тях негов противник ще бъде шесткратният първенец Новак Джокович, който и пази трофея си.

Срещу Медведев Алкарас не позволи нито един пробив. Испанецът трябваше да отрази единствено две точки за пробив в хода на целия мач, като и двете пристигнаха още в четвъртия гейм на мача. След това първенецът от Уимбълдън нямаше усложнения при своите подавания, а на два пъти съумя да завоюва тези на противника си. Първият пробив пристигна в седмия гейм на срещата, а вторият бе в деветия гейм на втория сет, като той стана факт след двойна неточност на руснака.

През този сезон Алкарас и Джокович играха три пъти между тях, като лидерът в международната класация взе два от тези дуели, само че отстъпи в най-важния - финала на Уимбълдън. В него Алкарас победи в пет сета.

Медведев и Синер пък имат четири дуела един против различен единствено тази година, като руснакът завоюва първите два, а италианецът взе идващите два.

По-късно през днешния ден завършва груповата фаза на Финалите на ATP с дуела сред германеца Александър Зверев и руснака Андрей Рубльов, само че той е без значение за продължаващите към полуфиналите.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР