Испанецът Карлос Алкарас ще срещне Даниил Медведев (Русия) в полуфинал

...
Испанецът Карлос Алкарас ще срещне Даниил Медведев (Русия) в полуфинал
Коментари Харесай

Карлос Алкарас надви Александър Зверев и си осигури полуфинал на US Open с Даниил Медведев

Испанецът Карлос Алкарас ще срещне Даниил Медведев (Русия) в полуфинал на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис, откакто се оправи с Александър Зверев с 6:3, 6:2, 6:4.

Преди срещата имаше съществени въпросителни по какъв начин Зверев е квалифициран за конфликта си с испанското дете-чудо, откакто в понеделник трябваше да изиграе най-дългия мач на шампионата досега – близо петчасов маратон в пет сета против Яник Синер. Тази среща в действителност сложи под въпрос границите на физическата устойчивост на Зверев, само че пък оказа помощ още на финалиста от 2020-а година и миналогодишен първенец Алкарас.

И разумно, 12-ият в схемата на шампионата Зверев се добра едвам до четири точки за пробив в целия мач – по две в първия и в третия сет, само че не съумя да вземе подаване в нито един миг.

" Помня последния път, когато играх против Зверев в Мадрид и изгубих. От една страна е тъжно, тъй като се срещаме толкоз рано в шампионата. Но пък да го видя на Големия шлем против мене е същинско наслаждение. Знам, че му беше мъчно, само че той работи крепко ", похвали противника си Алкарас след края на срещата.

Германецът опита да опонира с бомбен начален удар и поддържаше равновесието при започване на мача. Но очевидно освен с по-свежо тяло, само че и с по-свеж разум Алкарас капитализира още първата си опция за пробив и поведе с 5:3. След това той взе надзор с гейм на нула, с цел да затвори първия сет. И продължи в същото движение, печелейки шест от идващите седем гейма в мача.

Във втората част Алкарас направи ранен пробив за 2:1, след което изчака подобаващ миг с цел да вземе ново подаване. А при 5:2 Зверев изиска медицински таймаут. Германецът се върна в третия сет с забележима болежка в слабините, само че опита да се опълчи на испанеца. В един миг евентуално си е спомнил за миналогодишните си проблеми на Ролан Гарос, когато получи контузия в глезена против Рафаел Надал и тя го извади от корта за осем месеца. Алкарас обаче методично постановяваше движение, което беше преференциално за него, взе втория си брейк-шанс в частта за 5:4 и по-късно затвори мача.

" Мисля, че демонстрирах най-хубавото, на което съм кадърен или най-малко покрай най-хубавото. Усещах корта добре, усещам се добре физически и в положително въодушевление за полуфиналния мач ", сподели още Алкарас след триумфа си.

And with that, Carlos Alcaraz is a set away from the semifinals!
— US Open Tennis (@usopen)

Даниил Медведев пък взе напълно съветския четвъртфинал против положителния си другар Андрей Рубльов. 3-ият в схемата на шампионата тази година и първенец от 2021-а Медведев с 6:4, 6:3, 6:4 над кръстника на щерка си и номер 8 в решетката на Ю Ес Оупън Рубльов за 2 часа и 48 минути.

Рубльов започва мача доста мощно, взимайки 7 от първите си 8 вероятни точки, само че Медведев бързо наложи превъзходството си като завоюва първия сет единствено за 33 минути. Той върна пробива от 0:2 за 2:3 и по-късно направи още един за 5:4. Втората част продължи 58 минути с много неточности и от двете страни, само че въпреки всичко Медведев избави три точки за брейк при 5:3 и по-късно си взе подаването.

Третата част беше най-оспорвана, защото Рубльов още веднъж поведе. Кулминацията обаче настъпи в последния гейм, който продължи 15 минути и Медведев го завоюва чак при петия си мачбол, а Рубльов, въпреки и да е стигал до девет четвъртфинала в Големия шлем, не може да се похвали с нито една победа.

" Беше брутално! Такъв мач...Единственото успокоително е, че изискванията бяха равни и за двамата. Аз знам, че Андрей в никакъв случай не се предава, само че и той знае, че аз не се предавам също в никакъв случай и към този момент всички го видяха на корта ", съобщи след края на срещата Даниил Медведев.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР