Испанецът Карлос Алкарас ще си партнира с Паула Бадоса в

...
Испанецът Карлос Алкарас ще си партнира с Паула Бадоса в
Коментари Харесай

Карлос Алкарас ще си партнира с Паула Бадоса на Хопман Къп

Испанецът Карлос Алкарас ще си партнира с Паула Бадоса в тазгодишното издание на Хопман Къп – смесената конкуренция, завръщаща се в тенис календара за първи път от 2019-а насам. 19-годишният международен номер 2 при мъжете Алкарас и 22-та в ранглистата при дамите Бадоса ще се изправят против пет други отбора в съревнованието сред 19-23 юли във Франция.

Ришар Гаске, част от спечелилия купата отбор през 2017, сплотява още веднъж сили с шампионката от 2013 Ализе Корне за домакините, до момента в който Швейцария ще бъде показана от олимпийската шампионка Белинда Бенчич и Леандро Риеди. Организаторът на събитието Ива Маджоли съобщи на днешната си конференция, че другите три тима ще бъдат оповестени „ в идващите седмици “.

Тимовете ще бъдат разпределени в две групи от по три на алените кортове в Ница, като мачовете ще се състоят от два на сингъл и един на смесени двойки. За първи път извършен през 1989 година, шампионатът се реалокира във френската Ривиера от някогашния му обичаен дом през годините Пърт в Австралия.

Съединени американски щати е рекордьор с шест трофеи, до момента в който швейцарците бяха последните спечелили преди четири години. Надпреварата е кръстена на името на Хари Хопман – починалия австралийски тенисист и треньор, който изведе страната до 15 триумфа за Купа Дейвис сред 1938 и 1969 години.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР