Испанецът Карлос Алкарас покори Ню Йорк и на 19 години

...
Испанецът Карлос Алкарас покори Ню Йорк и на 19 години
Коментари Харесай

Карлос Алкарас качи върха в Ню Йорк и стана най-младият №1 в тениса

Испанецът Карлос Алкарас покори Ню Йорк и на 19 години стана най-младият №1 в международната класация, откогато тя се прави по електронен път от 1973 година насам.
 Снимка АП/БТА

На финала на US Open пред над 20 хиляди фенове на ст. " Артър Аш " той победи Каспер Рууд - 6:4, 2:6, 7:6(1), 6:3 за 3 часа и 23 минути. Карлито е и най-младият първенец в комплекса " Били Джийн Кинг " след 1990 година, когато на същата възраст отличник става Пийт Сампрас.
 Карлос Алкарас. Снимка АП/БТА

И най-младият в Големия шлем след 2005 година - тогава, още веднъж на 19 година, Рафаел Надал покорява " Ролан Гарос ".
 Каспер Рууд. Снимка АП/БТА

Алкарас бе по-добрият на финала, като само във втория сет позволи лек срив в играта си против противник, който пък стана №2 в ранглистата и записа втора загуба на финала на огромен шампионат - той отстъпи и на Откритото състезание на Франция.
 Джон Макенроу с двамата финалисти на US Open 2022. Снимка АП/БТА

Ранен пробив (още в първия сервис гейм) реши разногласието в първия сет, във втория Рууд в типичния си постоянен жанр от главната линия отвърна. Третият бе решен с тайбрек, в който Алкарас имаше цялостно предимство.

В четвъртия той още веднъж дръпна бързо с брейк и в собствен сервис гейм не трепна. Беше по-разнообразен, по-агресивен, съумя да наложи стила си и да покаже, че сега може би е най-хубавият състезател на твърда настилка.
 Снимка АП/БТА

След края първата му работа бе да отиде на трибуните и поздрави щаба си. А измежду първите, които го поздравиха в обществените мрежи, бе Надал. На US Open не взе участие Новак Джокович, който не бе позволен от управляващите поради нежеланието си да се имунизира. 

За втора поредна година в последния за годината шампионат от Големия шлем първенецът е нов - през м.г. това бе Даниил Медведев.
 Снимка АП/БТА
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР