Испанецът Карлос Алкарас не иска нищо по-малко от това да

...
Испанецът Карлос Алкарас не иска нищо по-малко от това да
Коментари Харесай

Алкарас отправи заплаха към Джокович

Испанецът Карлос Алкарас не желае нищо по-малко от това да отнеме купата на Новак Джокович във край сред двамата на Откритото състезание на Австралия по тенис.

Това сподели самият Алкарас на конференцията си преди старта на шампионата от Големия шлем.

Джокович държи върха в Мелбърн, като има 10 трофеи от 10 финала.

" Това е спомагателна мотивация за мен. Аз съм амбициозно момче. Винаги желая да играя против най-хубавите и да видя какво е равнището ми ", сподели испанецът пред репортерите.

" Това ще бъде страховит тест, да играя против него на шампионат, на който на процедура е несломим. Искам да стигна до финала и се надявам да се срещнем там. Ще бъде ужасно ", мечтае си Алкарас.

Джокович и Алкарас, които са сложени под номер 1 и 2, могат да се срещнат едвам на край на 28 януари, в случай че и двамата стигнат до мач за купата. Испанецът обаче в никакъв случай не е прекосявал третия кръг в предходните си две участия.

Той пропусна шампионата предходната година поради травма, до момента в който Джокович завоюва десетата си купа и се върна на върха на международния тенис. Карлос е в Австралия без треньора си Хуан Карлос Фереро и реши да не взе участие в загряващите шампионати.

" Мисля, че нямам потребност от толкоз надпревари преди огромен шампионат. Това оказва помощ, само че аз съм квалифициран за добър тенис на Големия шлем ", счита той.

Алкарас е единственият от тройката от " новото потомство ", дружно с Яник Синер и Холгер Руне, който е печелил шампионат от Големия шлем, откакто се наложи над Джокович на финала на " Уимбълдън " предходната година.

" Не съм съвършен, имам да усъвършенствам още доста неща на корта и отвън него ", призна Карлос Алкарас, който чака годината да е добра за него.
 Кириос: Мачът на Григор ще е доста прелестен за дамите
Кириос: Мачът на Григор ще е доста прелестен за дамите

Българинът започва против унгареца Фучович
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР