Испанецът Карлос Алкарас лесно премина в четвъртия кръг на Откритото

...
Испанецът Карлос Алкарас лесно премина в четвъртия кръг на Откритото
Коментари Харесай

Алкарас с лесен успех срещу китаец в Мелбърн

Испанецът Карлос Алкарас елементарно мина в четвъртия кръг на Откритото състезание на Австралия, откакто съперникът му -  китайския тенисист Шън Цзюнчън, се отхвърли в третия сет.

Играейки против играч в по-ниска даже от неговата възраст в АТР Тура, Алкарас загуби едвам два гейма в първите два сета, с цел да завърши срещата при 6:1, 6:1, 1:0.

Китайският младок обаче като че ли беше жертван, откакто стартира мача с много съществени болки в дясното бедро. Той въпреки всичко устоя до втория сет, когато изиска медицински тайм-аут. Но макар намесата на лекарите, обстановка му не се усъвършенства и срещата завърши предварително. Следващият противник на Алкарас, който за първи път в кариерата си ще играе на " Мелбърн Парк " в четвъртия кръг, ще бъде Миомир Кецманович (Сърбия).

Сърбинът победи в пет-сетов маратонски мач, траял тъкмо 4 часа, Томи Пол от Съединени американски щати с 6:4, 3:6, 2:6, 7:6 (9:7), 6:0. За 24-годишният Кецманович това класиране също е най-хубавото достижение, само че въобще на Голям шлем. В съдбоносен миг в мача се трансформира четвъртия сет, който беше решен в тайбрек. Преди да се стигне до там, той избави два мач-пойнта на съперника. Странното е, че сръбският играч не усещаше като че ли отмалялост от предходната си борба – против Ян-Ленард Щруф, в който също се бори лъвски, с цел да отрази три мач-пойнта и да мине по-нататък.

Хуберт Хуркач (Полша) също върви напред след 3:6, 6:1, 7:6 (7:4), 6:3 над Юго Юмбер (Франция). 9-ият в схемата Хуркач загуби първия сет, само че по-късно последователно подобряваше представянето си. В последния четвърти сет той направи един пробив при 3:1, а по-късно в четири случая отрази точки за пробив и от трети опит затвори сета.

Друг от младата вълна френски тенисисти – Атрюр Казо също за първи път отива в четвърти кръг на шампионат от Големия шлем. 21-годишният Казо, който е на 122-о място в международната класация, имаше до тук добър чоп и се възползва оптимално, с цел да в профил в три сета Талон Грийкспор с 6:3, 6:3, 6:1.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР