Испанецът Карлос Алкарас и норвежецът Каспер Рууд ще спорят за

...
Испанецът Карлос Алкарас и норвежецът Каспер Рууд ще спорят за
Коментари Харесай

Каспер Рууд: След края на първия сет почувствах, че коленете ми треперят

Испанецът Карлос Алкарас и норвежецът Каспер Рууд ще спорят за купата на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис при мъжете.

23-годишният Рууд се нуждаеше от четири сета, с цел да оправи със съпротивата на руснака Карен Хачанов в другия полуфинал със 7:6(5), 6:2, 5:7, 6:2 за 3 часа и 3 минути.

Победителят във финала ще грабне първа купа от Големия шлем и ще оглави международната класация.
 Карлос Алкарас пречупи Франсис Тиафо и е на край на US Open против Каспер Рууд Карлос Алкарас пречупи Франсис Тиафо и е на край на US Open против Каспер Рууд
За Рууд мачът за купата ще бъде втори край на такова равнище в кариерата му след провалянето от Рафаел Надал в дуела за трофея на Откритото състезание на Франция по-рано тази година. Норвежецът завоюва 13-и от последните си 15 мача. Срещу Хачанов, сервисът му работеше и той поведе с 2:0 сета, преди руснакът да понижи резултата в третата част.
 Каспeр Рууд прекърши Хачанов и е финалист на US Open Каспeр Рууд прекърши Хачанов и е финалист на US Open
Двубоят ще се запомни и с маратонско разиграване от 55 удара, което е най-дългото на тазгодишното издание на конкуренцията от Големия шлем в Ню Йорк.

„ След края на първия сет, евентуално и двамата към този момент бяхме изтощени, тъй като не ни стигаше въздух. Поне аз почувствах, че коленете ми треперят “, сподели Рууд.

„ Досега не съм имал разиграване от 55 удара. Беше вълнуващо “, добави Карен Хачанов.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР