Испанецът Хорхе Мартин от отбора на Прамак Рейсинг спечели спринтовото

...
Испанецът Хорхе Мартин от отбора на Прамак Рейсинг спечели спринтовото
Коментари Харесай

В Германия: Хорхе Мартин спечели спринтовото състезание

Испанецът Хорхе Мартин от тима на Прамак Рейсинг завоюва спринтовото съревнование, което предхожда неделното Гран при на Германия в MotoGP.

Победата изкачи Мартин на второ място във краткотрайното класиране в международния шампионат, като за него тя бе втора в спринтово съревнование този сезон.

Испанецът завъртя 15 обиколки на пистата в Хоенщайн-Ернщал за 20 минути и 21.871 секунди, като изпревари с 2.468 секунди Франческо Баная.

По този метод той лиши италианския водач на Дукати Леново от четвърта победа в спринт през годината. Трети на 3.287 секунди остана австралиецът Джак Милър с Ред Бул КТМ.

Хорхе Мартин потегли от втора редица, само че още в четвъртата обиколка към този момент бе отпред на колоната. След този миг той нямаше проблеми с чистата писта пред себе си и даже съумя да отвори сериозна разлика пред Баная.

В класирането в международния първенец преди същинското съревнование на " Заксенринг " в неделя води Баная със 140 точки, следван от Мартин със 119 и италианеца Марко Бедзеки (Муни ВР46) със 113.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР