Испанецът Джон Рам спечели втора мейджър титла в кариерата си,

...
Испанецът Джон Рам спечели втора мейджър титла в кариерата си,
Коментари Харесай

Джон Рам триумфира на Мастърс | BGNES

Испанецът Джон Рам завоюва втора мейджър купа в кариерата си, откакто победи на Мастърса в Огъста със ужасно показване в последния ден на конкуренцията. 28-годишният Рам стартира шампионата по ужасяващ метод в четвъртък след двойно боуги още на първата дупка след три следващи несполучливи опита да вкара топката. След това обаче той бе съвсем непогрешим до края на шампионата, с цел да облече зеленото сако за първи път в кариерата си. С този триумф Рам ще се завърне и на първото място в международната класация.

Испанецът стартира маратона в неделя с четири удара закъснение от водача Брукс Кепка, като голфърите първо трябваше да довършат дупките от сряда, когато играта бе прекратена поради ураганен вятър. В заключителните 18 дупки Рам записа -3, до момента в който Кепка бе +3 и по този метод испанецът завоюва безапелационно трофея, макар че на финалната 18-та дупка изпрати своя драйв в дърветата. Общият резултат на Рам, за който това е четвърта купа през сезона, бе -12, а Кепка раздели второто място с ветерана Фил Микелсън с -8. Лефти бе необикновен в последния ден и записа -7 в заключителните 18 дупки, с цел да запише 12-то топ 5 класиране в Мастърса, където е вдигал трофея три пъти. Миналогодишният първенец Скоти Шефлър приключи на 10-то място, преди персонално да облече емблематичното зелено сако на новия победител.

" Не съм си мислел, че в миналото ще се разплача, тъй като съм спечелил голф шампионат, само че сълзите бяха много близо на 18-та дупка. Защото това значи доста за мен и за испанския голф. Това е десети мейджър за Испания, аз съм четвъртият испанец, който печели Мастърс, а за мен е втори мейджър. Просто необикновено ", показа прочувственият Рам след триумфа.

Мастърсът в Огъста е определян от мнозина за най-престижния от четирите мейджър шампионата в голфа. Победителите стават членове на Мастърс клуба и имат право да вземат участие в шампионата до края на живота си. Така да вземем за пример 65-годишният немец Бернхард Лангер, първенец от 1985 и 1993, записа юбилейно 40-то присъединяване в Огъста тази година. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР