Испанецът Дейвид Ферер, който планира да прекрати кариерата си през

...
Испанецът Дейвид Ферер, който планира да прекрати кариерата си през
Коментари Харесай

Ферер: Да играя с Рафа на централния корт е подарък

Испанецът Дейвид Ферер, който възнамерява да приключи кариерата си през 2019 година, разяснява своето решение, описвайки физическото му положение като съществена причина. " Забелязваш, че не можеш да реагираш на топки както преди, а възобновяване след мач е по-тежко. Искам да завърша кариерата си идната година с моите хора в един от испанските шампионати в Барселона или Мадрид. Това не е, че демонстрирам неприятен тенис, а поради моето физическо положение. Не мога да играя повече от два мача поред, без да усещам следствията. Обичам тениса и не желая да си потеглям, само че равнището, на което мога да играя, не е задоволително високо ", съобщи Давид Ферер.

По време на кариерата си, испанецът завоюва 29 ATP шампионата, от които 27 на сингъл. В първия кръг на US Open Ферер ще се срещне с първата ракета на шампионата Рафаел Надал. " Със сигурност това е последният ми US Open, само че имам шанс да играя с Рафа на централния корт и за мен това е премия. Когато видях жребия, се усмихнах. Тенисът ми даде още един подарък ", показа Давид за идния конфликт.

Ferrer still planning that the #USOpen will be his last Slam.

Will play Hopman Cup, Auckland, Buenos Aires, Acapulco, Barcelona and Madrid, where he should retire from tennis. https://t.co/ztlqYb4Ox1
— José Morgado (@josemorgado) August 26, 2018
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР