Испанецът Алейш Еспаргаро с Априля триумфира в клас Moto GP

...
Испанецът Алейш Еспаргаро с Априля триумфира в клас Moto GP
Коментари Харесай

Алейш Еспаргаро триумфира на Силвърстоун и записа едва втора победа в Moto GP

Испанецът Алейш Еспаргаро с Априля победи в клас Moto GP по време на Гран при на Англия, 9-и кръг от международния шампионат по мотоциклетизъм.

Еспаргаро си обезпечи триумфа в последната обиколка, изпреварвайки настоящия международен първенец и сегашен водач в генералното класиране Франческо Баная с Дукати. Подиумът пък добави водачът на КТМ от Южна Африка Брад Биндър.

" Това беше полуда. Още от първата обиколка, когато стартирах от 12-то място, се почувствах извънредно добре на мотора. Първо задачата ми беше да мина пред Баная, само че при започване на дъжда проектите ми се трансформираха и в оня миг просто взех решение да запазя моята позиция ", съобщи щастливият Еспаргаро, който на " Силвърстоун " стигна до едвам втората си победа в своята кариера в кралския клас.

Междувременно, шесктратният международен първенец Марк Маркес с Хонда претърпя следващото си отчаяние през този сезон, откакто падна пет обиколки преди края на конкуренцията и не приключи. Така, испанецът продължава да не е виждал карирания байрак от началото на годината.

В генералното класиране при водачите Франческо Баная усили преднината си на върха, като италианецът води с 213 точки, следван от испанския играч Хорхе Мартин със 172.

Календарът в Moto GP продължава с уикенда за Гран при на Австрия на пистата " Ред Бул Ринг ", който ще се организира сред 18 и 20 август.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР