Испанец, обявен за мъртъв от трима лекари, се оказа жив

...
Испанец, обявен за мъртъв от трима лекари, се оказа жив
Коментари Харесай

Труп възкръсна точно преди аутопсия

Испанец, разгласен за мъртъв от трима лекари, се оказа жив тъкмо в точния момент, тъй като четвърти доктор таман се готвел да разреже гърдите му.

Патологът разкрил, че трупът на масата пред него, в действителност си е напълно жив, единствено тъй като мъжът почнал да хърка.

29-годишният пандизчия Гонсало Монтоя Хименес бил открит да лежи в безсъзнание в килията си на 7 януари. Охраната на пандиза в северната част на Испания, го сметнала за мъртъв, написа испанския La Voz de Asturias.

Трима правосъдни лекари удостоверяват, ревизират и афишират гибелта на Хименес.

Но четири часа по-късно, тъкмо преди да му бъде направена аутопсия, от масата за аутопсия се чува звук и е открито, че Хименес е към момента жив.

Това изобретение става тъкмо в точния момент, тъй като тялото на Хименес даже било разчертано от патолога, който се готвел да го разреже, споделя член на фамилията за La Voz de Asturias.

В момента мъжът е в схващане и се намира в интензивното поделение в Централна университетска болница на Астурия (HUCA) в Овиедо, Испания. Лекарите споделят, че мозъкът му е потърпевш от неналичието на О2 по време на тестването, само че фактът, че приказва и помни, са положителни признаци за възобновяване.

Но за какво неправилно е бил сметнат за мъртъв?

Определянето дали някой е жив или мъртъв може да звучи задоволително просто, само че няма общовалидни правила, а точно лекарите би трябвало да се произнесат дали някой е мъртъв. "Ти си мъртъв, когато някой доктор каже, че си мъртъв ", съобщи в изявление за Live Science доктор Джеймс Бернат, невролог в Школата по медицина в Дартмут Колидж в Ню Хемпшир.

Най-общо казано човек може да бъде разгласен за мъртъв, когато се случи едно от тези две неща: Сърцето стопира да бие и не стартира още веднъж или се намира в "мозъчна гибел ". Един човек се смята, че е в мозъчна гибел, когато той или тя към този момент няма никаква неврологична интензивност в мозъка или мозъчния дънер — което значи, че не се изпращат електрически импулси сред мозъчните кафези.

Лекарите правят редица проби, с цел да дефинират дали някой е в мозъчна гибел, като да вземем за пример инспекция дали лицето може да диша, изяснява доктор Диана Грийн-Чандос, професор по неврохирургия и неврология в Университета на щата Охайо.

В този случай фамилията на Хименес оповестява, че той има епилепсия и подозират, това може да е изиграло роля за необикновените условия за догатката за неговата гибел, съгласно La Voz de Asturias. Някои хора с епилепсия от време на време изпитват положение, наречено каталепсия или положение, при което мускулите им стават твърди, а те — нечувствителни към дразнители.

Обяснимо е за какво признаците на каталепсия може да бъдат сбъркани със гибел.

Не е ясно дали медицинският личен състав в пандиза е знаел за епилепсията на Хименес, когато е разгласен за мъртъв.

Това не е първият път, когато човек е обявяван за мъртъв, когато в действителност е жив. Така да вземем за пример през 2014 година 91-годишна жена в Полша е оповестена за мъртва и прекарва 11 часа в моргата преди личният състав да открие, че тялото се движи в торбата и да я извадят жива.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР