Испанец на 112 години и 211 дни бе обявен от

...
Испанец на 112 години и 211 дни бе обявен от
Коментари Харесай

112-годишен испанец е рекордьор на Гинес

Испанец на 112 години и 211 дни бе разгласен от Гинес за най-възрастния мъж в света, съобщи Юнайтед прес интеренешънъл. Сатурино де ла Фуенте Гарсия, който е роден на 11 февруари 1909 година в северозападния град Леон, получи документ от библията на върховете след обстойна инспекция на акта му за раждане.

Столетникът, който е обущар по специалност, и починалата му брачната половинка Антонина имат седем дъщери и един наследник. Най-възрастният мъж на планетата се радва на 14 внуци и 22 правнуци. Сатурино живее дружно с една от дъщерите си и нейния брачен партньор.

Гарсия показа пред Книгата на върховете на Гинес тайната на неговото дългоденствие: живял е " добродушно " и " не е наранил никого ".

Предишният рекордьор беше пуерториканецът Емилио Флорес Маркес, който доживя до 113 години, само че умря в края на август.

Най-възрастната жена, записана в Книгата на върховете на Гинес, е японката Кане Танака, която е на 118 години. Тя е и най-възрастният човек на планетата: родена е през 1903 година във Фукуока.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР