Ислямска държава пое отговорността за двата взрива, извършени от атентатори-самоубийци

...
Ислямска държава пое отговорността за двата взрива, извършени от атентатори-самоубийци
Коментари Харесай

“Ислямска държава“ пое отговорнст за терористичния акт в Багдад

" Ислямска страна " пое отговорност та за двата гърмежа, осъществени от атентат ори-самоубийци в комерсиалния регион в Багдад през вчерашния ден, при които починаха над 30 души.

Двоен гибелен атентат на открит пазар в Багдад през вчерашния ден сутринта лиши близо 30 живота и рани десетки други, оповестиха публични източници пред медиите. Говорител на армията сподели, че двама атентат ори-самоубийци са се взривили, до момента в който са били преследвани от силите за сигурност, заяви " А Нюз ", предадоха БГНЕС и Българска национална телевизия.

Повече от 70 са ранените на пазара в Багдад при първата сходна офанзива от години, оповестиха източници от сигурността и медици. Пазарът е гъмжал от хора след близо година ограничавания, наложени в цялата страна в опит да спрат разпространяването на пандемията от COVID-19.

Според изказване на вътрешното министерство първият атентат ор-самоубиец се втурнал на пазара, потвърждавайки, че се усеща болен. След като навалица от хора се събрали към него, той взривил експлозивите си. Докато хората се стичали към жертвите, втори нападател детонирал бомбата си, заяви министерството.

Ирак разгласи " Ислямска страна " за ликвидирана на територията на страната в края на 2017 година, само че " спящите кафези " на организацията не престават да работят, нормално в пустинните зони на страната.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР