Ислямска държава пое отговорност за нападението в Москва със съобщение

...
Ислямска държава пое отговорност за нападението в Москва със съобщение
Коментари Харесай

Вашингтон е предупредил Москва седмици преди терористичното нападение

" Ислямска страна " пое отговорност за нападението в Москва със известие в Телеграм канала на своята осведомителна организация Амак.
Прочетете още
В известието се показва единствено, че бойците на групировката са умъртвили и ранили стотици и са предизвикали големи опустошения. Съединените щати оповестиха, че разполагат с разследващи данни, че джихадистите, които в предишното направляваха големи територии от Сирия и Ирак, са виновни за офанзивата.

Вашингтон е предизвестил Москва през последните седмици, че се възнамерява терористично нахлуване. Часове преди предизвестието на американците Федералната работа за сигурност е предотвратила офанзива против синагога в Москва, проведена от афганистанския филиал на групировката " Ислямска страна ". Към този миг няма индикации Украйна да е забъркана в нападението, оповестиха публично от Белия дом, написа Българска национална телевизия. 

Съветникът на украинския президент Зеленски - Михайло Подоляк също отхвърли интервенция на Киев:

" Нека да сме ясни - Украйна няма нищо общо със събитията в Москва. Първо, тъй като водим пълномащабна и интензивна война с съветската постоянна войска и с Русия като страна. И всичко се взема решение на бойното поле. За Украйна е значимо да прави ефикасни бойни интервенции за разрушаването на постоянната войска. Второ, Украйна в никакъв случай не е употребила терористични способи при воденето на война, тероризмът е способ. "
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР