Ислямска държава пое отговорност за нападението в Брюксел в понеделник,

...
Ислямска държава пое отговорност за нападението в Брюксел в понеделник,
Коментари Харесай

Ислямска държава пое отговорност за нападението в Брюксел

Ислямска страна пое отговорност за нападението в Брюксел в понеделник, заяви каналът на групировката в Telegram, съгласно който един от нейните бойци е направил нападението, при което са починали двама души.

Мъжът, обвинен за застрелването на двама шведски футболни почитатели и раняването на различен в Брюксел, е 45-годишен тунизиец, чиято молба за леговище е била отхвърлена през 2020 година, само че съгласно белгийски чиновници той е траял да живее нелегално в Белгия.

След траяло цяла нощ търсене, във вторник сутринта полицията простреля смъртоносно обвинения в кафене в квартал Шербек в северната част на Брюксел, напомня Българска телеграфна агенция.

Мъжът, прострелял двама шведски футболни почитатели и ранил трети човек в Брюксел, е 45-годишен тунизиец, чиято молба за леговище била отхвърлена през 2020 година, само че съгласно белгийските управляващи той траял да живее нелегално в Белгия. 

Той е влезнал в Европа през 2011 година, когато дошъл с лодка дружно с други мигранти на южния италиански остров Лампедуза. Атентаторът прекарал известно време в Италия, откъдето отишъл в Швеция. Той обаче бил изпъден от скандинавската страна в сходство с Дъблинския правилник и се върнал на Апенините.

През 2016 година полицията в италианския град Болоня квалифицирала тунизиеца като човек, предразположен на ислямска радикализация, и разузнаването го сложило под наблюдаване, сподели един от цитираните източници на Ройтерс. Той добави, че мъжът не е имал огромно престъпно досие и италианските управляващи изгубили следите му още през същата година. Предполага се, че тогава тунизиецът още веднъж се е преместил в чужбина.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР