Ислямска държава (ИД) има пари да купи националния френски авиопревозвач

...
Ислямска държава (ИД) има пари да купи националния френски авиопревозвач
Коментари Харесай

Френското разузнаване: ИД може да купи Air France

Ислямска страна (ИД) има пари да купи националния френски авиопревозвач Air France.

Според отчет на разузнаването на Париж джихадистите разполагат с активи, чиято стойност възлиза на три милиарда евро. "С тези пари екстремистите може да купят една огромна европейска компания, да вземем за пример, Air France ", се показва в документа на службата за сигурност.

ИД е натрупала капитала си поради контрола върху находищата она петрол и газ в окупираните иракски и сирийски земи. Общата облага от това перо на терористите от 2013 до 2017 година, когато бяха изгонени от регионите, е била към 400 млн. евро. Освен това джихадистите въртят търговия с антики (истински и фалшиви), които също носят положителни приходи.

Друг доход на ИД е бил селското стопанство. Екстремистите са печелили добре от производството и продажбата на плодове, зеленчуци, мляко, месо и животни, тъй като допреди две години на 40 % от индустриалните мощности в Ирак са били в ръцете им. Джихадистите са се специализирали и в развъждането на шарани.

В документа се показва и данъчното облагане на хората, попаднали под властта на ИД. Терористите са вземали такса от 10 % върху цената от всяка договорка, осъществена в техните владения. Екстремистите също налагали солени санкции за незадоволително дълги бради, разголени женски лица, пушене на тютюн и игра на шах и табла.

В бюджета на ИД са били засечени и доброволни дарения. Преди две седмици гражданка на Съединени американски щати е била хваната при опит да преведе огромна сума в долари посредством биткойни.

Според документа ислямистите са влагат в чужбина. "Ние засякохме капиталовложения на ИД в няколко близкоизточни страни и Турция ", се показва още в документа, представен от лента.ру.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР