Ислямска държава - ДАЕШ приветства смъртта на иранския генерал Касем

...
Ислямска държава - ДАЕШ приветства смъртта на иранския генерал Касем
Коментари Харесай

ДАЕШ приветства убийството на Солеймани

" Ислямска страна " - ДАЕШ приветства гибелта на иранския военачалник Касем Солеймани , началник на елитните сили Кудс. В изказване те разказват гибелта на генерала като акт на божествена интервенция , която облагодетелства джихадистите , само че не загатват Съединени американски щати, оповестява БиБиСи.

Иран и милициите, които спонсорират в Ирак, се заклеха да отмъстят за убийството. Това слага американските сили в Ирак и тези от западните съдружници, които работят паралелно с тях, непосредствено на огневата линия.

Това е добра вест за ДАЕШ и ще форсира възобновяване им от ударите след разбиването на " халифатът ". Добра вест за екстремистите е и че иракският парламент одобри предложение за неотложно евакуиране на американците от цялата страна.

ДАЕШ устоява в продължение на доста години . Необходима бе огромна военна интервенция през 2016 и 2017 година, с цел да се постави завършек на контрола им над територията на Ирак и Сирия. Много джихадисти са убити или са в пандиза, то това не унищожи организацията им .

Ирак разполага с ефикасни елитни армейски и полицейски елементи , подготвени най-вече от американците и европейските съдружници, които се причислиха към битката против ДАЕШ.

След убийството на Солеймани, Съединени американски щати прекратиха образованието, както и интервенциите . Това направиха и Дания, и Германия. Германците изтеглят военни от Йордания и Кувейт.

Иракските сили поемат множеството опасности на място при интервенции против ДАЕШ . Но, както и на образованието, те разчитат на жизненоважна логистична помощ от американските сили.

ДАЕШ честват двоен празник , когато Тръмп реши да убие Солеймани, те гледат по какъв начин един от враговете им - американския президент, убива различен .
 Тръмп наредил убийството на Солеймани, с цел да притегли ястребите на импийчмънта
Тръмп наредил убийството на Солеймани, с цел да притегли ястребите на импийчмънта

След офанзивата Тръмп коментирал пред съветници, че е бил под напън от сенатори

През 2014 година джихадистите минаха в нахлуване и превзеха огромни елементи от Ирак , в това число Мосул, вторият град на страната. Водещият шиитски свещеник в Ирак , Аятолах Али ал-Систани, издаде апел за битка против сунитските екстремисти .

Млади шиити непринудено вземат участие с хиляди , а Солеймани и неговите сили Кудс оказват помощ за трансформацията им във въоръжени елементи . Милициите са безмилостни, постоянно брутални врагове на ДАЕШ .

Сега подкрепяните от Иран групировки са погълнати от иракските военни в границите на организация, наречена Народна готовност. Най-изтъкнатите водачи на милицията са мощни политически водачи.

В годините след 2014 година Съединени американски щати и милициите са изправени пред един и същи зложелател . Но шиитските милиции наподобява се връщат към своите корени , които се крият в битката против окупацията, ръководена от Съединени американски щати след нашествието през 2003 година.

Откакто Тръмп едностранно се отдръпна от нуклеарното съглашение с Иран през 2018 година, американците и иранците се въртят по спиралата към ръба на войната . Преди да бъде погубен Солеймани, шиитските милиции към този момент обръщаха погледа си към американците .

В редакция на седмичния вестник на ДАЕШ " Ал Наба ", джухадистите обявиха, че Солеймани и ал Мухандис са умрели от ръцете на своите " съдружници " (САЩ).

ДАЕШ изясняват, че враговете им са заети да се борят между тях , което ще изчерпа силата и ресурсите им и в последна сметка ще донесе изгода на джихадистите .

Историята демонстрира, че джихадистките екстремисти процъфтяват най-вече, когато могат да се възползват от неустойчивостта, хаоса и отслабените, разграничени врагове .

Това се е случвало преди и има огромна възможност да се случи още веднъж , написа БиБиСи.
 Съединени американски щати отхвърлиха настояването на Ирак за евакуиране на американските войски
Съединени американски щати отхвърлиха настояването на Ирак за евакуиране на американските войски

Нашето военно наличие в Ирак е за продължение на битката против ДАЕШ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР