Исландската метеорологична служба (IMO) във вторник каза, че пукнатината е

...
Исландската метеорологична служба (IMO) във вторник каза, че пукнатината е
Коментари Харесай

Картографирано: Последното местоположение на изригване на исландски вулкан и потоци от лава, показани в нови изображения

Исландската метеорологична работа (IMO) във вторник сподели, че пукнатината е към момента на три километра от Гриндавик и че силата на вулкана понижава.

Въпреки това IMO предизвести, че се чака да се отворят още вентилационни отвори, защото потокът от лава продължи и в сряда. „ Докато изригването продължава в Sundhnúksgíga, има нараснала възможност повече отвори да се отворят по дължината на първичната цепнатина, както и по-на север или на юг.

„ Поглеждайки обратно към предшестващото изригване, излиза наяве, че имаше почти 90 минути сред първите знаци и началото на изригването. Следователно времето за предизвестие за нови отвори в Sundhnúk може да бъде доста малко ", сподели метеорологичната работа.

ММО показа карта на уеб страницата си, показващ последното местонахождение на дългата съвсем четири километра цепнатина (маркирана в червено) източно от геотермалната централа Svartsengi и североизточно от рибарския град Гриндавик.

Външният министър на Исландия Бя...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР