Исландия затвърди първото място, Хърватия хвана здраво баража Исландия затвърди

...
Исландия затвърди първото място, Хърватия хвана здраво баража Исландия затвърди
Коментари Харесай

Украйна - Хърватия 0:2 /репортаж/

Исландия затвърди първото място, Хърватия хвана крепко баража

Исландия затвърди първата си позиция в Група I за Мондиал 2018. В последната си подготовка против Косово, исландците се постановиха с 2:0 и по този начин си подсигуряваха място измежду финалистите в Русия следващата година. Същевременно в завладяващия спор за второто място, даващо право на бараж, опитът на Хърватия си сподели думата и „ шахматистите “ победиха с 2:0 Украйна.

При този процес селекцията на Исландия събра 22 точки на върха, следвана от Хърватия с 20 и Украйна със 17. Същевременно след ремито 2:2 с Финалдия, Турция събра 15 точки и приключи на четвъртото място. Финалдците са пети с актив от 9 пункта, а Косово остана на дъното с 1.

Исландия имаше очебийно предимство по отношение на Косово. Сензацията на Евро 2016 стигна до по-чистите положения и още в 21-ата минута Гилфи Сигурдсон стреля мощно от границата на наказателното поле, само че тя прелетя над вратата. Пет минути преди края на постоянното време на първата част същият футболист откри резултата. Той овладя добре адресиран към него пас, отстрани противник и насочи топката в мрежата на Косово за 1:0.

След почивката Исландия затвърди превъзходството си. Сигурдсон проби отляво по офанзивата, пусна паралелен на голлинията пас към Йохан Гудмундсон, който засече за 2:0.

Най-чистото състояние в интерес на Косово се разкри в 83-ата минута. Валон Бериша извърши ужасно директен свободен удар, а топката мина на няколко сантиметра над вратата на Халдорсон.

Същевременно в най-завързаната борба в тази група Хърватия победи с 2:0 при гостуването си на Украйна. Възпитаниците на Андрий Шевченко преобладаваха през първото полувреме, само че през вторите 45 минути излязоха много по-вяло, а това разкри благоприятни условия пред „ шахматистите “.

Хърватия стартира обещаващо борбата, и още в началните минути гостите спретнаха хубава офанзива. След неточност в домакинските редици, Иван Перишич овладя отляво, центрира в наказателното поле, където Марио Манджукич стреля с глава, само че насочи топката над напречната греда.

В 8-ата минута Перишич стреля от отдалеченост, само че прекомерно неопределено, настрана от десния дирек. Малко по-късно играта се придвижи в половината на хърватите и по този начин в 11-ата минута Марлош стигна до отбита топката и шутира мощно от границата на наказателното поле, само че Субашич се намеси авторитетно.

Домакините извършиха корнер отдясно на Даниел Субашич в 23-ата минута. Топката бе изчистена напред, като попадна в Ракитски. Последният насочи мощен изстрел, затруднил Субашич. Стражът на Хърватия първо улови топката, а по-късно я изпусна. Натискът на Украйна продължи, а Тарас Степаненко стреля от над 20 метра в 31-ата минута, само че още веднъж без триумф, откакто и Субашич докосна леко и промени траекторията на топката.

В 32-ата минута се разкри и едно от най-обещаващите положения през първата част. Евгени Коноплянка имаше страховит късмет. Той се извиси над всички и с глава насочи топката към вратата, само че топката мина настрана от десния дирек на Субашич.

Ключовият миг в срещата се състоя в 62-ата минута. Лука Модрич бе оставен непокрит. Халфът на Реал Мадрид центрира отдясно в пеналта на Украйна, само че топката бе изчистена. Тя още веднъж попадна в Модрич, той показва страховит взор върху играта и постави топката на главата на Андрей Крамарич, който без да се бави направи 1:0.

В 70-ата минута „ шахматистите “ нанесоха и втори удар по упоритостите на селекцията на Андрий Шевченко за бараж за Мондиал 2018. След умела офанзива отдясно, Иван Ракитич центрира точно към далечната греда, където Андрей Крамарич засече за 2:0, записвайки и втори гол на сметката си.

В мач без значение Финалдия и Турция направиха 2:2. Турците поведоха след попадение на Тосун в 57-ата минута, Араюри изравни в 76-ата. Южните ни съседи поведоха за повторно в дуела и още веднъж след попадение на Тосун в 84-ата минута, а четири минути по-късно Похянпало донесе точката на финландците след гол за 2:2.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР