Исландия загуби от лидера Хърватия с 1:2 на "Ростов Арена"

...
Исландия загуби от лидера Хърватия с 1:2 на "Ростов Арена"
Коментари Харесай

Хърватия премина с успех и през Исландия

Исландия загуби от водача Хърватия с 1:2 на "Ростов Арена " в последния и за двата отбора мач от група D на международното състезание по футбол в Русия. Хърватите се бяха класирали за идната фаза още преди тази среща, а след третата си поредна победа финишираха първи в групата с цялостен актив от 9 точки и 7:1 голова разлика, като противник на осминафиналите ще им бъде Дания. Исландците останаха на дъното с единствената си извоювана точка при равенството против Аржентина (1:1) на старта.

Резервите на „ шахматистите “ бяха по-активни в началните минути и владееха повече топката, само че „ викингите “ сътвориха по-добрите голови положения през първата част. След половин час игра Гилфи Сигурдсон насочи първия прецизен удар от фаул, само че вратарят Калинич без проблеми хвана топката.

Десет минути по-късно Алфред Финбогасон направи двойно подаване с Гилфи Сигурдсон и шутира, само че сантиметри го разделиха от задачата. В същото време Перишич и Модрич насочиха слаби и неточни удари. В 45-ата минута Биркир Бярнасон пропусна най-хубавото състояние досега, откакто Ловре Калинич съумя да избие удара му с крайник. В добавеното време Калинич направи ново прелестно избавяне след удар на Гунарсон и мазета топката в корнер.

Хърватите стартираха доста добре второто и първо Милан Бадел нацели напречната греда в 51-ата минута след удар от далечна отдалеченост, а две минути по-късно даде преднина на отбора си. Той центрира топката към наказателното поле, където исландците не съумяха да я изчистят както би трябвало и се стигна до ново центриране на Йосип Пиварич. След рикошет в бранител топката отново доближи до халфа на Фиорентина Бадел, който с прекрасен удар я прати в мрежата за 0:1.

Отгорът на "викингите " пристигна три минути по-късно, когато при центриране в наказателното поле Свери Ингасон се извиси над всички и прати топката в напречната греда. В 75-ата минута съдията Антонио Матеу Лаос отсъди 11-метров углавен удар за игра с протегната ръка на Деян Ловрен, а минута по-късно Гилфи Сигурдсон изравни за 1:1 от бялата точка.

"Викингите " обаче не съумяха да открият напън в търсене на обрата и инкасираха второ попадение в последната минута, когато Иван Перишич бе изведен зад отбраната в наказателното поле и с мощен удар вкара за 1:2, а това се оказа и крайният резултат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР