Исламабад, Пакистан – Мигове след като новоизбраният министър-председател на Пакистан

...
Исламабад, Пакистан – Мигове след като новоизбраният министър-председател на Пакистан
Коментари Харесай

Армейски нахалник към „антисистемата“: Еволюцията на пакистанския Омар Аюб Хан

Исламабад, Пакистан – Мигове откакто новоизбраният министър-председател на Пакистан Шехбаз Шариф приключи победната си тирада измежду звук в Народното събрание, Омар Аюб Хан стана, с цел да направи послание към залата от опозиционните скамейки.

Плакати на Имран Хан, ръководителя на партията на Омар Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI) и някогашен пакистански министър председател, бяха залепени на бюрото му и на тези на сътрудниците му.

Носейки червено-зелен шал, цветовете на неговия PTI, 54-годишният Омар се базира на имитация от Хамлет на Шекспир: „ Има нещо гнило в системата на Пакистан през днешния ден. “

Според Имран Хан това, което е гнило, е ролята на пакистанската военна върхушка – която някогашният капитан по крикет, трансформирал се в политик, упрекна в интервенция в политиката на страната, с цел да го в профил от власт през 2022 година, обвиняване, което армията отхвърля.

Омар, другояче разпален запалянко на приключенските спортове със пристрастеност към авиацията и парашутизма, беше доста по-предпазлив, насочвайки оръжия...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР