ИСЛАМАБАД (АП) — Талибаните заявиха във вторник, че вече не

...
ИСЛАМАБАД (АП) — Талибаните заявиха във вторник, че вече не
Коментари Харесай

Талибаните казват, че вече не признават дипломатическите мисии на Афганистан, създадени от предишното правителство

ИСЛАМАБАД (АП) — Талибаните обявиха във вторник, че към този момент не признават дипломатическите задачи на Афганистан, основани от бившето, подкрепяно от Запада държавно управление и че те няма да зачитат паспорти, визи и други документи, издадени от дипломати, свързани с предходната администрация.

Това е последният опит на талибаните да поемат контрола над посолствата и консулствата на Афганистан след завръщането си на власт през 2021 година Много талибани водачите са под наказания и никоя страна не ги признава за законни управници на Афганистан.

Седалото на страната в Организация на обединените нации към момента се държи от предходното държавно управление, ръководено от Ашраф Гани, макар че администрацията на талибаните се стреми да изиска и това място.

В изказване, оповестено на платформата на обществените медии X, Министерството на външните работи сподели, че документи, издадени от задачи в Лондон, Берлин, Белгия, Бон, Швейцария, Австрия, Франция, Италия, Гърция, Полша, Австралия, Швеция, Канада и Норвегия към този момент не се одобряват...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР