ИСЛАМАБАД (АП) — Пакистанските власти засилиха сигурността на военни и

...
ИСЛАМАБАД (АП) — Пакистанските власти засилиха сигурността на военни и
Коментари Харесай

Пакистан засили сигурността на военни и други чувствителни инсталации след нападение срещу въздушна база

ИСЛАМАБАД (АП) — Пакистанските управляващи ускориха сигурността на военни и други чувствителни съоръжения след нападението през уикенда от екстремисти против въздушна база, която повредиха три приземени самолета и унищожиха цистерна с гориво, оповестиха чиновници по сигурността в понеделник.

Наскоро образувана група Tehreek-e-Jihad Pakistan пое отговорност за съботната офанзива в Mianwali, град в източната провинция Пенджаб, където полицията отблъсна голям брой офанзиви от друга група, пакистанските талибани, през последните месеци.

Tehreek-e-Jihad Pakistan се появи по-рано тази година и пое отговорност за голям брой офанзиви, в това число тази от 12 юли против охраняем пост в югозападен Пакистан, в който бяха убити девет бойци и една минувачка.

Военните увериха, че съботната офанзива в подготвителната авиобаза Mianwali е била значително осуетена заради „ бързия и ефикасен отговор “ от силите за сигурност. < /p>

Сателитни фотоси, оценени от Асошиейтед прес, направени в събота часове след офанзивата, демонстрират един аероплан, който стои в базата, погубен от пожар, до момента в който други наподобява са претърпели вреди.

Военните споделиха той умъртви всичките девет нападатели.

Властите ускориха сигурността на военните и други чувствителни съоръжения въз основа на отчетите на разузнаването за повече вероятни офанзиви, споделиха двама чиновници по сигурността, които приказваха при изискване за анонимност, защото не бяха упълномощени да приказват с медиите.

Също в понеделник силите за сигурност нахлуха в укритие на екстремисти в северозападния регион Тира, граничещ с Афганистан, предизвиквайки престрелка, при която бяха убити четирима бойци и трима бунтовници, споделиха военните. В изказване се споделя, че убитите бойци включват подполковник Мухамад Хасан Хайдер, който е управлявал голям брой интервенции против пакистански екстремисти в района.

Пакистанските талибани, които са известни като Tehreek-e-Taliban Пакистан не са коментирали офанзивата. Групата е непосредствен съдружник на афганистанските талибани, които завзеха властта в Афганистан през август 2021 година, когато войските на Съединени американски щати и НАТО бяха в последния стадий от изтеглянето си от страната след 20 години война.

___ < /p>

Авторът на Associated Press Джон Гамбрел от Дубай, Обединени арабски емирства, способства за този отчет.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР