Искри прелетяха между президента Румен Радев и лидерът на ГЕРБ

...
Искри прелетяха между президента Румен Радев и лидерът на ГЕРБ
Коментари Харесай

Радев се обиди на Борисов за генералите, засегна го на „генерал-майор“

Искри прелетяха сред президента Румен Радев и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Вчера някогашният министър председател прикани президента да каже какво са създали служебните държавни управления, с изключение на да създават генерали.

„ Не помня различен да е давал повече средства за българската войска от нас, повишихме заплатите, договорихме F-16, ремонтирахме МиГ-овете и Су-тата. Сега договаряме Страйкърите. Питам какво се направи с изключение на произвеждане на генерали в тези три години? Когато излизаше и даваше оценка, все едно не си управлявал години наред. Какви пари се дадоха в бюджета, какво се купи? Какво се реформира? “, попита Борисов.

„ Аз най-малко съм произвеждал същински генерали, а не измислени. Не съм си разрешавал подигравка с пагона, каквато е майор да стане генерал-майор, какъвто е казусът с някои водачи на партии “, сподели Румен Радев.

На него му било ясно, че вотът на съмнение няма по какъв начин да е сполучлив.

„ Беше явно, че кабинетът няма да падне, тъй като користните ползи, които обвързват ръководещите са доста по-силни от всички фалшификати на промени и цели. Първата и публична управническа стратегия на кабинета и законодателната на ръководещото болшинство, се извършват със противоречива успеваемост като количество и качество, тъй като тази стратегия е напълно подчинена на другата стратегия, оповестена в записа на Радостин Василев. И още по-тежко, ултиматумът за целокупност на сглобката е посредством опрощаване на старите грехове на старите съдружни сътрудници и тяхното избелване. Всичко това се маскира зад едни шумни, ежедневни обети в евтоатлантизъм, които в действителност попречват европейското развиване на България, тъй като непрестанно генерират евроскептицизъм “, сподели той.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР