"Искрено съжалявам, че дадох съгласието си да се включа в

...
"Искрено съжалявам, че дадох съгласието си да се включа в
Коментари Харесай

Експерт се отрече от Радев: Направи груба грешка с Клинтън

"Искрено скърбя, че дадох единодушието си да се включа в инициативния комитет, който издигна Румен Радев за президент. Изумен съм от извънредно грубата политическа неточност, която той позволи. А тя не е първата! Срещата на Румен Радев с някогашния президент Бил Клинтън и поканата да посети България са извънредно неудачни в това число и за двустранните българо-американски връзки ", написа преди няколко дни Чуков във Facebook.

Тази заран той разяснява пред Нова телевизия той добави:

„ Срещата с Клинтън преля чашата. България би трябвало да има съвършени връзки със Съединени американски щати. От двустранните връзки зависи и икономическия разцвет на страната ни. В момента има битка на живот и гибел сред семейство Клинтън и настоящия американски президент. Ние търсим от смъртния зложелател на Доналд Тръмп да има стопански вложения у нас ”, съобщи Чуков.

По думите му това е знак към американския президент, който сега е на власт и Радев няма позиция за отбрана на националния интерес.

Експертът напомни, че тъкмо по времето на Бил Клинтън "нашият район бе раздиран от войни и етноконфесионални спорове, подклаждани от Вашингтон ".

"Да поканиш Бил Клинтън в София е все едно Си Дзинпин да предложения Михаил Горбачов в Пекин. Няма ли кой от президентската администрация да изясни на Румен Радев какъв гаф е направил, няма ли кой да му изясни, че Клинтън не е добра реклама за България, в случай че бъде зает за неин лобист в Съединени американски щати? Да беше поканил президента Доналд Тръмп. За голямо мое страдание Румен Радев тотално не оправда очакванията , които имаха множеството от неговите гласоподаватели. И все по-явно затъва в блатото, в което тънеше Росен Плевнелиев ", написа още Чуков в обществената мрежа.

Румен Радев се срещна с Бил Клинтън по време на визитата си в Съединени американски щати преди дни и разгласи, че той е заречен да посети страната ни. След диалога българският държавен глава съобщи:

"България може да притегли доста повече вложители от Съединени американски щати, само че с цел да стане това е належащо да си свършим домашното – битката с корупцията би трябвало да се води в действителност безкомпромисно. Имаме поддръжката на президента Клинтън за по-голямо наличие на тематиката България измежду американския бизнес и общество “.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР