„Искрено казано, не допускам да вляза в затвора – аз

...
„Искрено казано, не допускам да вляза в затвора – аз
Коментари Харесай

Москов: Не допускам да вляза в затвора

„ Искрено казано, не позволявам да вляза в пандиза – аз съм безусловно спокоен, мога да го потвърдя с обстоятелства и условия , че съм защитил публичния интерес – и здравния и финансовия. Това е нещо, което всеки един осведомен с тези неща, знае. И тук спирам по въпроса, останалото ще стане ясно в съда”, съобщи някогашният здравен министър Петър Москов, който през днешния ден беше предаден на съд по три обвинявания.
„ Това са същите обвинявания, които прокуратурата ми повдигна в края на 2016 година Впоследствие те бяха завършени като финален акт на прокуратурата при започване на зимата и вървях да ги разпиша, в този момент следва влизането им в съда, т.е. от началото на това покачване нищо не се е случило”, изясни Москов.
Според него обаче не е правилно това, което се твърди в обвиняването.
„ Става въпрос за обстановката, в която страната за първи път от доста години, може би, стъпи на мястото си – опълчи се на финансовия интерес на избрани фармацевтични компании, които желаеха да извиват ръце. Намери спомагателен метод и обезпечи и подсигурява имунизационния календар”, съобщи той.
Попитан по какъв начин са били извивани ръцете, той отговори – посредством отсъствие на търгове.
„ Това са същите ваксини, на доста по-ниска стойност, взети от Турция – само че същите, създадени в същия цех в Лион на компанията „ Пастьор”. Това е проблем – само че единствено за комерсиалния интерес на избрани фармацевтични компании”, безапелационен беше Москов.
„ Искам да станат ясни две неща в хода на делото – имунизациите, прилагани върху българските деца, са с безусловно същото качество и генезис, и също – че няма никакво нарушаване на ползата на страната в това отношение”, акцентира той.
Москов разяснява и решението на ДБГ да изоставен Реформаторския блок, тъй като Република България не е задоволително опозиционен, съобщи бтв.
„ Да викаме против ръководството е добре, само че работата на партиите е да образуват различни решения. България в идващите 10 години ще се ръководи от обединения – или левоцентристки, с Българска социалистическа партия, или десноцентристки – с ГЕРБ. Без съществуването на ясна политическа опция, която е убедила жителите, че има по-добрите решения, резултатът ще бъде по-лош от в този момент, тъй като ще докара до лявоцентристко правителство”, счита Москов.
„ Хората избраха ГЕРБ, с цел да спрат Българска социалистическа партия. Държавата би трябвало да управлява не благосъстоятелност, а активност – в енергетиката. Зад едно деяние би трябвало да стои готовност и знание за резултата. В момента, в който се сгънеш пред Българска социалистическа партия и обясняваш, че е ОК да одържавяваме стопанската система, тъй като все още било на ниска цена, това значи, че се връщаме към времена, когато нещата не изглеждаха добре”, уточни Москов.
„ За да се приключи грандкорупцията в България, би трябвало да се приключи опцията на модела „ Кремъл” да въздейства и да закупува български политически партии. И в случай че болшинството, водачите на това болшинство, не се разграничат от позициите на „ Атака”, това ще значи, че това болшинство е подвластно – от политическа партия, която не е бълагарско-патриотична, а руско-нациналистическа”, съобщи Москов.
„ Не приказваме за някаква коалиция с (Валери) Симеонов”, безапелационен беше той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР