Искра от самозапалили се въглища вероятно е причина за големия

...
Искра от самозапалили се въглища вероятно е причина за големия
Коментари Харесай

Пожарът в „Топлофикация“ – Сливен вероятно е тръгнал от самозапалили се въглища

Искра от самозапалили се въглища евентуално е причина за огромния пожар, който избухна нощес на складова площадка в „Топлофикация“-Сливен, заяви ст. комисар Владимир Демирев, шеф на РЗ „Пожарна сигурност и отбрана на населението“ в регионалния град.

На площадката са били складирани бали със плява, употребявани за биогориво в работния развой на пещта за горене в сдружението.

„Близо до тях са били складирани въглища. Специалистите знаят, че когато въглищата се овлажнят, те се самозапалват. От ТЕЦ-а са ги разтиквали с гребла. Но самозапалването е станало. Вероятно искра е прехвръкнала и е предизвикала пожара“, изясни ст. комисар Демирев.

Предстои инспекция. За нарушение разпоредбите на пожарна сигурност законът планува санкция от 200 до 2000 лв.. Последната проверка от РЗ „ПБЗН“-Сливен в „Топлофикация“ е била осъществена през юни. Тогава на площадката към момента не е имало складирани бали със сено.

Искра от ел. проводниците пък е евентуалната причина за пожара в прилежащите фабрики ЗММ и „Динамо“ в индустриалната зона, при който горяха 3 железни складови пространства и леярен завод.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР