Исковете за разменените бебета през септември 2022 г. от известната

...
Исковете за разменените бебета през септември 2022 г. от известната
Коментари Харесай

ВСИЧКИ ПЛАЩАМЕ: Казусът с разменените бебета отива в Страсбург

Исковете за разменените бебета през септември 2022 година от известната АГ болница " Шейново " в София може да набъбне до над 1 милион, откакто въпросът ще бъде заведен и в Европейския съд по правата на индивида в Страсбург. Новината пристигна от юрист Тодор Мангъров - бранител на едно от фамилиите, потърпевши безчовечен от немарливостта в болничното заведение. 

От болница " Шейново " бяха безапелационни, че чакат да се произнесе съдът във връзка с компенсациите на двете майки. Същото мнение оповестиха и от Столичния общински съвет, който е принципал на акушеро-гинекологичната болница.

Как протича първата среща сред едната майка - Севда Михайлова и юристът й, споделя самият той пред БНР: 

" Тя беше извънредно обезпокоена. Беше уверена, че е жертва на машинация. Беше сигурна, че желаят да й вземат детето. Изплашена беше ".

Според него казусът е бил в това, че болничното заведение е отказала да води договаряния за съглашение:

" Ние в този момент към този момент ще внесем желае в съда, а това ще забави решаването на разногласието с най-малко 2 години. Това е много противен факт, само че нямаме различен избор. Аз бях склонен на сума сред 150 и 200 хиляди лева да се споразумеем.

Сега обаче сигурно разногласието ще бъде отправен до Страсбург. Там към този момент може би ще стане дума за много по-високи суми. Още не съм го внесъл, само че ще го внеса във вторник или сряда идната седмица. Все още го готвим ". 

Минала през огромно тестване - да разбере, че бебето, което е гледала няколко месеца, не е нейно и би трябвало да го върне на биологичната му майка, Севда привиква със своето момиченце, на което дава огромна обич. Тя споделя, че страда за другото бебе, само че е щастлива със своето. 

" Моята работа е да отнеса въпроса по професионален метод в съда и да издействам допустимо по-голямо обезщетение за нея. Тя го заслужава. На една майка да й бъде отнето детето, смятам, че това е нещо ужасно - това е една дребна гибел. Случаят е доста тежък. За мен е огромна изненада по какъв начин болничното заведение и общината отхвърлят да поемат своята виновност в този случай, те се крият зад съда ", споделя още адв. Тодор Мангъров. 

В сряда бранителят на другото семейство Стоян Стойков заведе в Софийски градски съд първия иск за 300 хиляди лв.. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР