Искате ли стената у вас да се превърне в контролно

...
Искате ли стената у вас да се превърне в контролно
Коментари Харесай

Този спрей може да превърне всяка повърхност в тъчпад

Искате ли стената у вас да се трансформира в контролно табло за всички електрически уреди? Или върху прозорците ви да има ключове за стартиране и изгасяне на осветлението?

Това към този момент е допустимо с помощта на интерес артикул, създаден в Carnegie Mellon University в Питсбърк, Пенсилвания.

Иновацията, носеща името Electrick, комбинира спрей, цялостен с електроди, които обезпечават проводимост и специфичен логаритъм. Така посредством този спрей всяка повърхнина може да бъде превърната в тъчскрийн, посредством който да управлявате електрически устройства, предава Bloomberg.

Създател на продукта е 33-годишният Крис Харисън, който е учител по взаимоотношение сред хората и компютрите във висшето образователно заведение и шеф на Future Interfaces Group към университета.

Как работи нововъведението?

Спреят на Electrick се нанася на повърхнина, осигурявайки по този метод електрическа проводимост, като електроди с ниско напрежение се разполагат към напръскания периметър. Така те улавят измененията върху напръсканата повърхнина, породени посредством натискане на съответни точки по нея.

Потребителите могат да управляват устройства посредством натискане на напръсканата повърхнина. Например, корпусът на китара може да се трансформира в ефикасен еквивалент на педалите за потребление на резултати.

Крис Харисън почнал да работи по концепцията си през 2006-2007 година, когато към момента бил стажант в AT&T Labs Inc. Първата построена система е в партньорство с докторантите Янг Жанг и Герар Лапут.

Няколко години по-късно Харисън съумява да получи финансиране за разработка на плана, като част от Future Interfaces Group към университета, в който работи, защото звеното получава грант в размер на 1.7 млн. $ от David & Lucile Packard Foundation, Intel, Гугъл, Bosch и Qualcomm, като средствата биват вложени в Electick и други сходни инициативи.

Според Харисън, продуктът има капацитет да се употребява за сурогат на тъчскрийн контролерите или за основаването на контролери, ситуирани по таблото на колите. Освен това Electrick може да има богато приложение в развлекателната промишленост и в бита на хората, позволявайки им да модифицират домовете си както пожелаят.

Засега обаче всеобщото произвеждане на продукта е далечна цел, признава самият Харисън, който се пробва да притегли вниманието към нововъведението./ profit.bg

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР