Искате ли да видите другата страна на реалността? Може, ако

...
Искате ли да видите другата страна на реалността? Може, ако
Коментари Харесай

Призраци и НЛО оставят отпечатък върху ретината

Искате ли да видите другата страна на действителността? Може, в случай че извършите фотография на зеницата. Така фрагментът може да улови нещо, което не ни е разрешено да забележим с просто око - паралелна действителност. Иначе казано, НЛО, призраци и други сходни, които са минали около вас, само че не сте ги фиксирали. Или пък сте, само че единствено като чувство.

Както знаете, всяко изображение, което попада в зрителното поле на човек, остава известно време като отпечатък върху ретината. Следователно, като извършите фотография на окото, можете да осъзнаете какво преди малко сте видели. На учените нееднократно им е хрумвало, че на такива фотоси могат да се появят и човешки мисли. В последна сметка, когато мислим за нещо, постоянно доста ясно си представяме избрани облици. Ами в случай че тези видения също са „ отпечатани “ върху ретината?

През 1910 година японският професор Томокичи Фукараи организира серия от проби с женския медиум Укуко Нагаю. Той записва на фотолента виденията, които се появяват пред Укуко вследствие на изключителна умствена централизация върху някакъв обект - да вземем за пример върху изображения на писмени знаци или елементарни рисунки. Освен това фотосите са направени без помощта на устройство, носителят би трябвало да работи върху фотографската плака. Опитът се оказва сполучлив, написа Телеграф.

В Русия психиатърът Генадий Крохалев от Перм се сблъсква с сходно събитие. Докато изследвал заболяването на пациент, измъчен от халюцинации, той един път снимал очите му. Картината разкрила кръгло ярко леке на мрачен декор. А пациентът се оплаквал, че непрекъснато вижда луната над главата си в нощното небе. Американският психолог Джулиус Айксенбуд също излага хипотезата, че фотографският филм е кадърен да улавя мисловни облици. Но той не съумява да ревизира теорията си на процедура, до момента в който инцидентно не среща Тед Сериос, рецепционист в хотел в Чикаго.

Поредицата от фотоси на очите на Сериос се оказва неповторима. Вярно е, че някои фрагменти са преекспонирани, други не демонстрират нищо, само че на трети се появяват размазани изображения на обекти и хора, които въобще не са покрай Тед в този миг. Често те заемат единствено част от рамката и са наклонени или обърнати с главата надолу. Ученият е благополучен, че е разкрил доказателство за способността да записва изображения, появяващи се върху ретината. Но се оказа, че не е напълно прав.

Факт е, че странни фрагменти са снимани и в случаите, когато обективът на камерата не е съумял да улови зеницата на Сериос на фокус или когато той е бил механично предпазен от светкавицата с длан. Нещо повече, фотосите са получени даже в случай че Тед огледа запечатаните пликове, преди да ги отвори. Ако там има пощенска картичка, тогава това, което е изобразено на нея, се появява неясно на кино лентата. По този метод е допустимо да се снима водна кула в Чикаго - нейната фотография е сложена преди опита в пълен запечатан плик, само че все пак субектът възприема умствен облик на кулата. По същия метод Тед Сериос „ вижда “ катедралата „ Санта Марино ди Лорето “, Траяновата колона в Рим и други архитектурни обекти, ситуирани там, където участникът в опита в никакъв случай не е бил. Вярно е, че доста обекти са показани от малко по-различна вероятност, в сравнение с пощенските картички, или някои елементи се разграничават от оригинала. На фотографията на хангара на въздушната дивизия на Кралската канадска полиция в плика се вижда надписът „ Канадски “. Менталната фотография го възпроизвежда като Canadain, т.е. двете букви са разменени.

Веднъж Тед бил помолен да „ снима “ с очите си изображение на магазин за дарове в Колорадо под знака на Old Wells Fargo Express Office. Представете си изненадата на експериментаторите, когато на фотографията се появяват думите The Old Gold Store - по този начин се казвал магазинът преди доста години.

Оказва се, че субектът е съумял да „ улови ” облик от предишното?! Най-вероятно феноменът на Тед е обвързван с неговия натурален парапсихологичен подарък. Как другояче можем да разбираем, че той даже е чел скрити изображения? Но евентуално елементарните хора при избрани условия също могат да „ снимат “ мислите си.

Уфолози от Владивосток инцидентно вършат необикновена фотография по време на експедиция. Един от откривателите не знаел по какъв начин да плува и се страхувал да пресече дребна вада, пресекла пътя им. Докато вървял по дънера, го снимали. Проявеният филм демонстрира огромно мрачно леке в краката на мъжа, наподобяващо очертанията на мече. В реалност обаче уфолозите не били следили нищо сходно по това време. Снимката е подложена на обширен компютърен разбор и е открито, че е достоверна. Петното не било механически недостатък. Така специалистите стигат до заключението, че върху фотографията е изобразено... мощно възприятие на боязън, породило се у индивида поради дънера. Страхът на информационно-енергийно равнище се материализира в съсирек, който се появява на кино лентата като леке.

Експериментите на Лучано Боконе и Джеймс Констабъл, които съумяват да запишат на свръхчувствителен филм странни същества, които те нарекоха critters - „ същества ”, стават доста известни в света на парапсихологията. Не по-малко забавни са изображенията, направени в региони с радиоактивни и магнитни аномалии, или тук-там, където животните се държат неспокойно. Такива фотоси демонстрират същества, напомнящи митични чудовища. Някои от тях имат крила, а чудовищата наподобяват на праисторически птеродактили. А има и безформени, полупрозрачни. Те явно се движат доста бързо във въздуха и в избрана посока. Такива фотоси са направени в разнообразни региони на Съединени американски щати. Учените също по този начин съумяват да снимат пожари в планините благодарение на инфрачервено излъчване. На фотографията се виждат великански гъбовидни предмети, висящи над мястото на пожара. В същото време други, дребни по мярка, се плъзгат над земята на височина към един метър. Хората, несъмнено, не са видели нищо сходно. Такива парадокси има и при трусове.

Как видео- и фотокамерите съумяват да покажат други измерения? Природата на явлението към момента не е проучена. И най-вероятно обяснението не е единствено в региона на физиката, само че и в областта на окултните науки.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР