Искате ли да създадем една такава комисия, която да разследва

...
Искате ли да създадем една такава комисия, която да разследва
Коментари Харесай

Делян Пеевски: Искате ли комисия, която да разследва депутати? Нея ще я подкрепим

" Искате ли да създадем една такава комисия, която да проверява депутатите рушащи страната, нея ще я подкрепим, тъй като това се случва всеки ден тук ".

 

Това съобщи с сърдит звук ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски, откакто със 123 гласа Народното събрание одобри основаването на краткотрайна комисия, обвързвана с използването на мощ на митинга против Българския футболен съюз (БФС). 

 

" Избра се безусловно противозаконна комисия, която заменя други органи ", подчерта Пеевски пред публицисти в Народното събрание.

„ Разследване на какво – хората си свършиха работата и овладяха оптимално бързо този колосален вандализъм, който се случи в София “, разяснява той и попита какво ще прави тази комисия, като за следствие има прокуратура и инспекторат.

Съгласно кой закон Народното събрание има право да проверява, попита Делян Пеевски и добави, че каквото и да откри Народното събрание, отново ще го изпрати на прокуратурата.

 

„ Ще желаяме всички бити служители на реда да бъдат изслушани тук, в интернет преднамерено бяха единствено фрагментите, където има бити протестиращи. Аз споделям - където има принуждение, единици би трябвало да си понесат отговорността. Но не може да се смята, че полицията би трябвало да бъде лишена от всевъзможни права, ” добави Пеевски.

„ Тези лица, които са показали експанзия отвън закона, би трябвало да си понесат отговорността по законовия ред ”, добави Пеевски. Той сподели още, че ще предложат по-строги наказания против футболното безчинство.

Той добави, че Движение за права и свободи са подкрепили комисията да има ръководител, тъй като се е видяло, че без техните гласове, няма по какъв начин да бъде определен подобен. Пеевски уточни, че с гласовете на Движение за права и свободи за ръководител е определен Атанас Атанасов от „ Продължаваме промяната – Демократична България “.

 

Председателят на ПГ на Движение за права и свободи добави, че вижда по какъв начин сътрудниците му желаят да разграждат страната, което се случвало от доста години.

 

" Трябва да стартираме да градим нещо, тъй като скоро ще има комисия да проверява депутати. Искате ли да създадем една такава комисия, която да проверява депутатите рушащи страната, нея ще я подкрепим, тъй като това се случва всеки ден тук ", ядоса се Пеевски. 

 

" Агресията на служителите на реда беше единична. Лицата, които са показали експанзия, отвън пълномощията си, би трябвало да си понесат отговорността по законовия ред, а не да си вършим популизъм. Ние ще предложим по-строги наказания, само че не можем да се лишим от полиция ", сподели още Пеевски.

 

По отношение на данъчните закони рамката била изяснена. За което сме " за ", ще бъдем " за ", което сме " срещу ", ще бъдем " срещу ", разяснява още той.  

 

Всичко може да се случи, дано да забележим сътрудниците какво ще вършат. Между първо и второ четене ще има голям брой ремонти, които ще предложим. 

 

Пеевски сподели още, че чака измененията в Конституцията да бъдат признати през декември, предстоят диалози с другите политически сили.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР