Искате ли да откриете нещо бързо? Според психолозите, за да

...
Искате ли да откриете нещо бързо? Според психолозите, за да
Коментари Харесай

Tест за умението да игнорирате: открийте буквата „Т“

Искате ли да откриете нещо бързо? Според психолозите, с цел да ускорите този развой, би трябвало да знаете какво да не търсите. 

Изследване, извършено от учените от Университета ДжонХопкинс, посочило, че изкуството да се пренебрегва усъвършенства търсенето, само че едвам откакто сте се упражнявали задоволително в това умеене.

Изследователите настояват, че когато знаете какво не би трябвало да търсите, това оказва помощ да блокирате разсейващата информация.

Изследователите са провели два опита, в които участниците трябвало да открият избрани букви върху екрана. Участниците трябвало да открият буквите  “ B “ или „ F “ измежду други букви в разнообразни цветове.

На някои участници споделили, че буквата, която търсят, не е в избран цвят, а за други нямало подсказка.

Открийте буквата „ Т “

1.  намерете буквата

2.  тест писмен знак

Намерете буквата „ Т “ на първата картинка. Сега намерете „ Т “ и на втората картинка. Подсказка: тя не е алена.

Беше ли ви мъчно да игнорирате аления цвят Изследователите изяснили, че опитите да игнорирате информацията първоначално забавя търсенето, само че с опита търсенето става по-бързо и по-ефективно.

Този табиет може да се пригоди в професионалната сфера, да вземем за пример, при ренттгенолозите или чиновниците на летището, които ревизират багажа.

 тест картинка

 мистерия отговори

 

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР