Искате ли да изглеждате на 30 години дори и след

...
Искате ли да изглеждате на 30 години дори и след
Коментари Харесай

Искате ли да изглеждате на 30, дори като навършите 40?

Искате ли да изглеждате на 30 години даже и след 40-годишна възраст?

Със сигурност отговорът на този въпрос е " Да ". Но с цел да постигнете това, още преди да навършите 40 години, би трябвало да преразгледате отношението си към личното ви здраве, съня и питателните ви привички, написа actualno.com.

Ето и кои са грешките, които би трябвало да спрете да допускате.

1. Пристрастеност към мобилните телефони и другите джаджи

Проучване от 2011 година на учени от Харвардския университет откри, че злоупотребата с телевизия усилва риска от диабет вид 2 и сърдечно-съдови болести. Освен това „ синята светлина “ на таблетите, мобилни телефони и другите джаджи нарушава биоритмите на тялото, като това води до усложнения със заспиването през нощта.

2. Недостатъчно сън

Хората на възраст сред 18 и 64 години се нуждаят от 7-9 часа сън. Пренебрегването на тази рекомендация може да аргументи хипертония, сърдечен удар и даже затлъстяване. Освен това неналичието на задоволително сън форсира биологичното стареене.

3. Пренебрегване на използването на конците за зъби

Редовната приложимост на конци за зъби може да помогне за попречване на появяването на доста болести на устната празнина. Изследвания на Националния институт за дентални и лицеви проучвания демонстрират, че рискът от пародонтит след 30 години нараства няколко пъти, а мъжете страдат от него по-често от дамите.

4. Нередовно хранене

Нередовното хранене забавя метаболизма и може да аргументи диабет вид 2.

5. Игнориране на болката

Усещате ли болежка или изтръпване? Или просто дискомфорт? Когато тялото ви желае да ви каже нещо, не подценявайте тези признаци.

6. Злоупотреба със солта

Голяма част от хората употребяват повече сол, в сравнение с тялото им изисква. Препоръчителната дневна доза е половин чаена лъжичка. Злоупотребата със сол предизвиква високо кръвно налягане, а това усилва риска от инфаркт и инсулт.

7. Недостатъчен банкет на водата

Водата зарежда всички кафези в нашето тяло. С възрастта огромна част от възрастните се учат да притъпяват възприятието за жадност и надлежно употребяват по-малко вода.

Пийте 1,5-2 литра вода дневно и ще забравите за дехидратацията. И запомнете, че кафето и безалкохолните питиета, не са вода.

8. Прикриване на признаци и недоволства при консултацията с доктор

Не крийте никаква информация от вашия доктор. По време на обзор споделете с него всички недоволства, които имате.

9. Пренебрегване на интимността

Служебните задължения и ежедневните грижи за децата постоянно стават причина за отвод от непосредственост с колегата. В случая интимните връзки остават на назад във времето. Но откакто грижите за децата към този момент не са част от графика ви, ще би трябвало да включите интимността с колегата в листата ви с цели.

10. Консумацията на газирани питиета

Вероятно сте чували за вредата от газираните питиета. След 30-годишна възраст тялото е още по-уязвимо. Захарта в содата може да аргументи диабет и затлъстяване, а фосфорната киселина води до елиминиране на калция от тялото и способства за нараснала трошливост на костите.

11. Злоупотреба с полуфабрикати

Заменете чипса и другите полуфабрикати със здравословни храни, богати на фибри, витамини и минерали. Полуфабрикатите предизвикват отлагането на непотребните мазнини в региона на талията, а съдържащите се в тях добавки могат да провокират пристрастяване.

12. Консумация на алкохол

С възрастта тялото ни все по-трудно се възвръща след банкет на алкохол. Освен това в него се натрупват отрови, които се отстраняват в продължение на няколко седмици.

13. Пренебрегване на постоянните медицински прегледи

Много хора подценяват годишните профилактични медицински прегледи, с чиято помощ множеството от болесттите може да се открият на фаза " зародиш ".

Всяко заболяване се лекува по-лесно, когато лекуването стартира в ранен етап.

14. Игнориране на целесъобразната имунизация

Ваксините не са наложителни единствено за децата. Ако Вашият доктор реши, че се нуждаете от съответна ваксина, не подценявайте рекомендациите му.

Важно: Важно публикацията е само с осведомителен темперамент и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор или професионалната здравна помощ. Ако имате някакви здравословни проблеми, неотложно се свържете със съответния експерт.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР