Искате извънреден брифинг? Чуват се бисове за сутрешния брифинг на

...
Коментари Харесай

Щабът: Ленин е починал от COVID-19, антиреволюционна версия

Искате ексклузивен брифинг? Чуват се бисове за утринния брифинг на Щаба? Разбирам: настоявате да сте осведомени жители в режим на ограничения. Обичате твърдата ръка. Брифингът за вас е като слънцето, въздуха и водата за всяко живо създание. Живо създание ли сте?
Животните също са хора, - сподели оня ден Теди Москов, само че от Щаба не обърнаха внимание. Заети са. Правят сметки кой какъв ще стане след края на пандемията. Нещо някъде се дава обещание на четири очи. И въображението генералско полита нагоре по стълбата на Смирненски... Много крачета са се устремили към нея. Бутане, хапане, ощипване, дърпане, подливане на вода, доноси, интриги. Целият боеприпас.

Това ме подсеща за Готфрид Вилхелм Лайбниц и Исак Нютон. Двамата гении били в непрекъсната конкуренция и противоборство. Искри хвърчали сред тях. Но. Но и двамата признавал качествата и достиженията на другия. Хора с огромен дух, сърце и мозък. Благодарение на конкуренцията посред им човечеството се радва на гениални открития, трансформирали света и цивилизацията.

Лайбниц казвал, че „ В душата на човек се прави нещо сходно на кръвообращението и работата на вътрешните ни органи, което ние не осъзнаваме, по този начин както не се замисляме за шума на воденицата, когато живеем или работим в нея “.

Нютон пък залагал на: За всяко деяние има постоянно противоположно и равно по мощ противодействие… Също и: „ Платон е мой другар, Аристотел е мой другар, само че максимален другар ми е истината.

Ей такива хора. Но има и едни други истории, които са много по-близко до това, в което живеем. Щаба ни осведоми. Брифингите - изключителни и постоянни – също ни осведомят. Задръстени сме от информация. Задръстеняци, с една дума.

През декември 1923 година Ленин към този момент бил съществено болен. Всяка заран в дома в Подмосковние горки, където живеел с Надежда Крупская, му носели новите вестници. Сталин разпоредил редакциите на “Правда “, „ Известия “ и „ Труд “ да въртят специфични броеве за вожда на революцията, в които да има единствено публикации за трудови върхове, преизпълнени проекти, крупни стопански триумфи и възхода на диктатурата на пролетариата. Идеята била да вижда вождът, че Сталин се оправя ослепително с ръководството на страната. Веднъж обаче водачът на Ленин инцидентно занесъл от същинските броеве и Владимир Илич разкрил измамата. Вдигнал скандал на Сталин, само че Висарионович имал готово отговор: „ Владимир Илич, вие сте необходим на руския и международния пролетариат. Смятах, че повече положителни вести, ще издигнат подвига духът ви и ще се възстановите по-бързо “.

Ленин умира на 21 януари 1924 година по здрач. На 22 януари във вестници няма нито ред за гибелта на вожда. Чак по обед на 22 януари до партийните организации е спуснат къс бюлетин, в който се оповестява, че Ленин е умрял. Всички да запазят успокоение и да проявят революционна зоркост, с цел да не се разстроят трудещите се. Въведено е изключително състояние. Феликс Едмундович Дзержински оглавява щаба по поклонението и прощаването с вожда. Лев Троцки, който е предстоящият правоприемник на Ленин, само че по това време е на лекуване в Сухуми, от щаба изпращат депеша, в която преднамерено е изменена датата на погребението. И той закъснява. Оказва се фатално…

От което следват най-малко две питания към днешна дата:

1. Щабът от Сталин ли получава информация за брифингите?

2. Правителството от „ Правда “, „ Известия “ и „ Труд “ („ Монитор “, „ Телеграф “ и Пик&Блиц) ли получава информация за грандиозните триумфи в стопанската система и всичко останало?

Тези, които залагат на Нютон и Лайбниц обаче знаят, че постоянно идва 24 януари, даже за постоянно живите като Ленин. Тия двамата спорили за диференциалното и интегралното пресмятане. Властта и Щабът коронавирусен обаче не ги занимава толкоз обикновено нещо. Постът, постът е значим. Затова по този начин настойчиво се държат с нас като с овце. Тренират и привикват.

Ленин, към този момент се знае, е умрял от COVID-19 – антиреволюционна мутирала версия. Може тогава да се е казвал COVID-17 - на Октомвриската гражданска война, нали разбирате. Което няма никакво значение за историята.

Д-р Димитър Попкутуев
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР